Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μανάκι φρουτάκι

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά ελαιόλαδα προκύπτει από την ποικιλία Μανάκι και χαρακτηρίζεται από ευχάριστη γλυκύτητα και φρουτώδες άρωμα.

Μια ποικιλία με καρπούς μεσαίου μεγέθους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για παραγωγή ελαιόλαδου, όσο και για παραγωγή επιτραπέζιων-βρώσιμων ελιών (διπλής χρήσης), είναι το Μανάκι ή Κοθρέικη(Olea europaea var. minor rotunda), το οποίο μπορεί να εντοπιστεί και με τα ονόματα Γλυκομανάκι και Κορινθιακή. Καλλιεργείται στις ΠΕ Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας (περιοχή Κυνουρίας), Φθιώτιδας, Φωκίδας και στα νησιά του Αργοσαρωνικού: Πόρο και Σπέτσες.

Τα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ποικιλίας Μανάκι παρουσιάζουν έντονα φρουτώδη αρώματα, που κινούνται γύρω στο 5,5 – 6,0 στη δεκάβαθμη κλίμακα έντασης με άριστα το δέκα (10,0). Στη γεύση εμφανίζουν διακριτικό – μέτριο πικρό (3,5 – 4,0) και πικάντικο μέτριας έντασης περίπου 4,5, αναφερόμενοι πάντα στη δεκάβαθμη κλίμακα έντασης με άριστα το δέκα.

Η ευχάριστη γλυκύτητα που διακρίνει το Μανάκι, το κατατάσσει στα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά ελαιόλαδα και το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους καταναλωτές χωρών που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις γλυκές παρασκευές, όπως Ελβετοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί. Σε ό,τι αφορά τα προτεινόμενα γευστικά παντρέματα της συμβουλευτικής ομάδας για το ελαιόλαδο Oliverse, τα παρακάτω πιάτα είναι κάποια από τα πιο κλασικά παραδείγματα αρμονικών γευστικών συνδυασμών με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ποικιλίας Μανάκι: Κοτόπουλο, παγωτό βανίλια, ψητά μανιτάρια, σούπα κολοκύθα, ψάρια ψητά και φρέσκα μαλακά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ελαιόλαδα όμορφα αρωματικά στη μύτη, κομψά και απαλά στο στόμα και γεμάτα χαρακτήρα δίνει η ιστορική ποικιλία Κονσερβολιά, η κύρια χρήση της οποίας όμως...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Εργάζομαι 24 χρόνια ως σεφ και μόλις πέρυσι κατάλαβα τι σημαίνει το ποιοτικό ελαιόλαδο αφού ολοκλήρωσα το εκτενές σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελευθερία Γερμανάκη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο το υψηλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της ποικιλίας Λιανολιά Κέρκυρας, που µπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα σπάνιο πικρόγευστο κόσµηµα.

REPORTS

Τον παραγωγό σε ρόλο εκτελεστικού οργάνου που ακολουθεί τις οδηγίες «της διοίκησης» –∆ΑΟΚ, για την καταπολέµηση του δάκου µε ένα σύστηµα που αποµακρύνεται από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...