Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μηχανήματα, εξοπλισμός και εισροές στον σύγχρονο ελαιώνα

Με το 35% των εγχώριων καλλιεργήσιµων εκτάσεων να είναι ελαιώνες, η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί παράδειγµα πώς η χρήση της τεχνολογίας µε τη µορφή των σύγχρονων µηχανηµάτων κι εξοπλισµού αλλά και των εξελιγµένων εισροών, µπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των παραγόµενων προϊόντων µειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής και συµβάλλοντας στην προστασία του οικοσυστήµατος.

Στο πλάι των παραγωγών με πιστοποιημένες προτάσεις

Το Φυτώριο του Χρήστου Τσιπά  λειτουργεί από το 1980. Στις εγκαταστάσεις του παράγει και διαθέτει τις 25 κυριότερες ποικιλίες ελιάς, εσπεριδοειδών, φιστικιάς, χαρουπιάς και καλλωπιστικών φυτών ελιάς και εσπεριδοειδών ανώτερης ποιότητας.

Σημειώνεται ότι το Φυτώριο διαθέτει ταυτοποίηση ποικιλιών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της επιχείρησης να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να ενδυναμώνεται από τη σταθερή συνεργασία με πανεπιστήμια και ινστιτούτα. Πιο πρόσφατη είναι η συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Μυκητολογικής Φυτοπαθολογίας στο πλαίσιο έρευνας για την αντοχή σε ασθένειες από διαφορετικές ποικιλίες ελιές, με την πρώτη ύλη να προέρχεται από το Φυτώριο του Χρήστου Τσιπά.  Τα προϊόντα του Φυτωρίου, τα οποία έχουν αντοχή στις ασθένειες και σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, διακινούνται εντός και εκτός Ελλάδας συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά φυτοϋγείας, ενώ υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο από φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Τα Φυτώρια Χρήστος Β. Τσιπάς στέκονται στο πλάι των παραγωγών με σύγχρονες προτάσεις για τρόπους καλλιέργειας , που εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ελαιοσυλλογή

Στην καρδιά της περιόδου της ελαιοσυλλογής, η διαδικασία της της συγκομιδής του ελαιοκάρπου και της δημιουργίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου βρίσκεται στο επίκεντρο. Η επιλογή των κατάλληλων υλικών και εξοπλισμού αποτελούν τον πλέον κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος.

Οι άνθρωποι της HELLAGRO Α.Ε. κατανοούν πλήρως τη σημασία της ελαιοσυλλογής και της διατήρησης της ακεραιότητας του ελαιοκάρπου από τη στιγμή της συλλογής μέχρι και την επεξεργασία στο ελαιοτριβείο.

Γι’ αυτόν το λόγο, προσφέρουν μια ευρεία γκάμα πιστοποιημένων υλικών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες κατά τη διάρκεια της περιόδου ελαιοσυλλογής.

Τα ελαιόπανα ONE 525 παράγονται από άριστης ποιότητας πολυπροπυλένιο με πυκνή ύφανση που εξασφαλίζει την εξαιρετική αντοχή τους.

Τα ελαιόδιχτα DUROMESH και OLIVAGRO διαθέτουν πλευρική ενίσχυση (ούγια), καθώς και ενίσχυση με επιπλέον φάσα στις μεγάλες πλευρές για εύκολη τοποθέτηση, χειρισμό και μετακίνησή τους.

Τα ελαιόδιχτα μόνιμης στρώσης PERMAMESH αποτελούν την ιδανική επιλογή για τοποθέτηση σε ελαιώνες εξασφαλίζοντας την ασφαλή και μακροχρόνια τοποθέτηση.

Επιπλέον, η εταιρεία HELLAGRO Α.Ε. διαθέτει τα γιούτινα σακιά JOOT3 και τα διχτυωτά σακιά VERRET που είναι κατάλληλα για ελιές τόσο συμβατικής, όσο και βιολογικής γεωργίας, επιτρέποντας στον καρπό να αναπνέει, καθώς και τα σακιά πολυπροπυλενίου RED3 τα οποία έχουν πυκνή πλέξη, διασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση.

Όλα τα προϊόντα της HELLAGRO Α.Ε. είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και να διασφαλίζουν την ακεραιότητα των ελιών από το χωράφι ως το ελαιοτριβείο, ενώ διαθέτουν πιστοποιήσεις καταλληλότητας για τρόφιμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας «επιλέγοντας τα προϊόντα μας, επιλέγετε την αξιοπιστία, την ποιότητα, την εξαιρετική προστασία και ασφάλεια, τόσο για τη συλλογή όσο και για την αποθήκευση των καρπών της ελιάς».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...