Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη του εργαστήριου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος OliveFeed.
Στόχος της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της επίδρασης εκχυλίσματος φύλλων ελιάς όταν συμπληρώνεται σε διαφορετικές περιεκτικότητες στη διατροφή των ωοπαραγωγών ορνίθων. Μελετήθηκε η επίδραση του εκχυλίσματος στην ποιότητα του αυγού, στις αντιοξειδωτικές παραμέτρους του κρόκου αυγού, στην περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και στα παθολογικά χαρακτηριστικά του ήπατος των πτηνών. Το πείραμα εφαρμόστηκε σε 96 ωοτόκες όρνιθες της φυλής ISA-Brown, οι οποίες κατανεμήθηκαν σε 48 πειραματικά κλουβιά με 2 όρνιθες το κάθε κλουβί και τις χορηγήθηκαν 4 διαφορετικές διατροφικές επεμβάσεις. Σε κάθε κλουβί εφαρμόστηκαν 12 επαναλήψεις ανά διατροφική επέμβαση.
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ: https://www.mdpi.com/2558800