Connect with us

Αναζήτηση

SPECIALS

Τη φύση με τη ροδίτικη φιλοξενία συνδυάζει το ποιοτικό ελαιόλαδο της οικογένειας Πασσάλη

Η ιστορία της οικογένειας Πάσσαλη ξεκινάει απ’ τον παππού Αλέξανδρο, έναν άνθρωπο µε αφοσίωση στον τόπο του. Μετά από χρόνια εργασίας στην Αφρική επιστρέφει στην πατρίδα του, το µικρό χωριό Θεολόγος της Ρόδου, στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, µε όνειρο να δηµιουργήσει ξενοδοχειακή µονάδα, που δεν πρόλαβε να πραγµατοποιήσει.

Η παραλιακή έκταση των 37 στρµ., φυτεµένη µε 800 ελαιόδεντρα Κορωνέικης, περνά στα παιδιά του, Νίκο και Ελένη, οι οποίοι κατασκευάζουν ένα ξενοδοχείο που εξυπηρετείται από τη δική του παραγωγή σε ελαιόλαδο και λαχανικά.

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την ετήσια έκδοση Τhe TOP 50 του Ελαίας Καρπός

Σήµερα, το Alex Beach Hotel & Bungalows αποτελεί ένα επιτυχηµένο παράδειγµα τουριστικής µονάδας που καινοτοµεί στη σύνδεση µε τον πρωτογενή τοµέα και παρουσιάζει σταθερά υγιή  και ανοδικά οικονοµικά αποτελέσµατα. Το 2012 ο νεότερος Αλέξανδρος, γιος του Νίκου, ξεκίνησε να δωρίζει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής, προερχόµενο από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου, µε το προϊόν να κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις.

Οι βάσεις για τη δηµιουργία ενός brand είχαν τεθεί και ακολούθησαν σεµινάρια στην Αθήνα, επισκέψεις σε πρότυπες µονάδες καλλιέργειας και παραγωγής ελαιολάδου σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και συνεργασίες µε επιλεγµένους τοπικούς παραγωγούς.

Ως αποτέλεσµα ο συνδυασµός της φύσης, της ροδίτικης φιλοξενίας και της εµπειρίας, οδήγησε στη δηµιουργία του brand «Alexandros Olive Grove» µε προσήλωση στην ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Σηµειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Πασσάλης εκτός της σταδιακής αύξησης των πωλήσεων στο νησί της Ρόδου έχει επεκτείνει την εξαγωγική δραστηριότητα στη Γερµανία, όπου το προϊόν είναι διαθέσιµο µέσω e-shop για χονδρική και λιανική. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ότι το εστιατόριο RODI Pure Deli που δηµιούργησε η οικογένεια δίπλα στο ξενοδοχείο γίνονται γευσιγνωσίες ελαιολάδου τουλάχιστον δύο φορές την εβδοµάδα.

Σημαντικές διακρίσεις

Το «Alexandros Olive Grove» το 2016 κατέκτησε Αργυρό Μετάλλιο στον Athena IOOC, καθιστώντας το πρώτο ελαιόλαδο του Ν. Αιγαίου µε ανάλογη διάκριση ενώ το 2020 έφτασε στο Χρυσό στον ίδιο διαγωνισµό. Μια ακόµα πρωτιά που αποδεικνύει ότι το νησί της Ρόδου, εκτός από κορυφαίος τουριστικός προορισµός, µπορεί να παράγει και εκλεκτά αγροτικά προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

SPECIALS

Όπως ένας έμπειρος μπάρμαν επιλέγει με πολλή προσοχή τη συλλογή από τα ποτά που προσφέρει στους πελάτες του, έτσι και ένας εκπαιδευμένος ελαιοχόος (σομελιέ...

REPORTS

Μια νέα ταυτότητα για το εγχώριο ελαιόλαδο, την οποία συνθέτει ένα πάντρεμα του τόπου, των ποικιλιών και της παράδοσης με τη διεθνή επιστήμη και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τη συζήτηση για την ελιά σε νέα βάση θέτει η μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο το ελαιόδεντρο, σύμφωνα με...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γυρίζει πίσω πέντε γενιές η ενασχόληση της οικογένειας Μπουγάτσου µε την παραγωγή ελαιόλαδου, µε την Κατερίνα και τη µεγάλη της αδερφή Φιλάνθη να παίρνουν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...