Οι ενισχυτικές για την υγεία ιδιότητες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου PANAGNON οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες και ιδιαίτερα στις φαινολικές ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, οι οποίες προσφέρουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση προστατεύοντας τα λιπίδια του αίματος από το οξειδωτικό στρες, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ισχυρισμών Υγείας 432/212 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το PANAGNON παράγεται από τις ποικιλία Piqual. Η περιεκτικότητα του Panagnon σε πολυφαινόλες είναι περίπου 870 mg/kg κατά την παραγωγή του.
Στον υγειο-προστατευτικό χαρακτήρα του Panagnon αποδίδεται ο χαμηλός αριθμός καρκινικών και γνωστικών διαταραχών σύμφωνα με κλινικές μελέτες για τη βελτίωση της υγείας που διεξήχθησαν στο Ινστιτούτο Βιοιατρικών Επιστημών Ιωαννίνων. Η μελέτη του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών Ιωαννίνων αφορούσε στην «Aνάπτυξη συνδυασμού τεχνικών για την in vitro εκτίμηση της βιολογικής δραστικότητας του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου (Extra-Virgin Olive Oil, EVOO), ώστε να γίνει καταλληλότερη προσέγγιση της in vivo δραστικότητας». Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε τόσο σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου (DLD-1, HCT-116) και του καρκίνου του μαστού (MCF-7), αλλά και σε φυσιολογικά κύτταρα HUVEC τα οποία απομονώνονται από φλέβα ομφάλιου λώρου.
Επίσης συμμετέχει στη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Τομέας Παθολογίας (σε εξέλιξη) με στόχο την εκτίμηση της επίδρασης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου και γλυκαιμικής ρύθμισης σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.
Το κτήμα της εταιρίας PANAGNON καλύπτει μία έκταση, συνολικά 50 στρεμμάτων και βρίσκεται στην ορεινή Κυρτώνη, σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο PANAGNON παράγεται από ελαιόκαρπο που συλλέχθηκε από ελιές βιολογικής καλλιέργειας στην Κυρτώνη Φθιώτιδας, όπου οι κλιματικές συνθήκες εξασφαλίζουν την εξαιρετική του ποιότητα.
Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται πάντα πρώιμα και η παραγωγή τουελαιολάδου με ψυχρή έκθλιψη.
Η καλλιέργεια γίνεται υπό την εποπτεία της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω της εφαρμοζόμενης καινοτόμου αγρο-βιοδυναμικής διαχείρισης με επιστημονική υπευθυνη την αν καθηγητρια Τμήματος Βιολογίας κα Μαρία Πανιτσα και την ερευνήτρια κα Αθηνα Θεοδωρακοπούλου
Έχει κερδίσει διεθνή βραβεία για την ποιότητα του αλλά και για τα συστατικά του που προστατεύουν την υγεία.
Το 2022 κέρδισε το διεθνές SILVER AWARD στο διεθνή διαγωνισμό THE OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS COMITTEE.
Το 2021 κέρδισε το διεθνές βραβείο BRONZE AWARD, στο Λονδίνο και το Καναδά και SILVER AWARD στο διεθνή διαγωνισμό THE OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS COMITTEE.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία εξασφαλίζονται με την ημερήσια λήψη 20 g (2 κ.σ.) ελαιολάδου, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Το όραμα
Η κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Από την καλλιέργεια του ελαιώνα, τη συγκομιδή, τη σωστή ελαιοποίηση και αποθήκευση, ως την καλαίσθητη συσκευασία των προϊόντων. H προσήλωση στη λεπτομέρεια και ο σεβασμός στη γη, τα δέντρα και το ελαιόλαδό, είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας πίσω από το PANAGNON.