Μια ποικιλία με καρπούς μεσαίου μεγέθους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για παραγωγή ελαιόλαδου, όσο και για παραγωγή επιτραπέζιων-βρώσιμων ελιών (διπλής χρήσης), είναι το Μανάκι ή Κοθρέικη(Olea europaea var. minor rotunda), το οποίο μπορεί να εντοπιστεί και με τα ονόματα Γλυκομανάκι και Κορινθιακή. Καλλιεργείται στις ΠΕ Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας (περιοχή Κυνουρίας), Φθιώτιδας, Φωκίδας και στα νησιά του Αργοσαρωνικού: Πόρο και Σπέτσες.
Τα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ποικιλίας Μανάκι παρουσιάζουν έντονα φρουτώδη αρώματα, που κινούνται γύρω στο 5,5 – 6,0 στη δεκάβαθμη κλίμακα έντασης με άριστα το δέκα (10,0). Στη γεύση εμφανίζουν διακριτικό – μέτριο πικρό (3,5 – 4,0) και πικάντικο μέτριας έντασης περίπου 4,5, αναφερόμενοι πάντα στη δεκάβαθμη κλίμακα έντασης με άριστα το δέκα.
Η ευχάριστη γλυκύτητα που διακρίνει το Μανάκι, το κατατάσσει στα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά ελαιόλαδα και το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους καταναλωτές χωρών που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις γλυκές παρασκευές, όπως Ελβετοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί. Σε ό,τι αφορά τα προτεινόμενα γευστικά παντρέματα της συμβουλευτικής ομάδας για το ελαιόλαδο Oliverse, τα παρακάτω πιάτα είναι κάποια από τα πιο κλασικά παραδείγματα αρμονικών γευστικών συνδυασμών με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της ποικιλίας Μανάκι: Κοτόπουλο, παγωτό βανίλια, ψητά μανιτάρια, σούπα κολοκύθα, ψάρια ψητά και φρέσκα μαλακά τυριά.