Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Ελαιόλαδο και Υγεία» συμμετείχε η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ

Τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή αλλά και την διάθεση των προϊόντων ελαιολάδου αλλά και την κλιματική αλλαγή βρέθηκαν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου του Πανεπιστημίου Yale της Ιταλίας στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο Συνέδριο, που φιλοξένησε ακαδημαϊκούς, οργανισμούς και εταιρίες από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με την ελιά και τα προϊόντα της συμμετείχε και η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου αποτέλεσαν το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης καθώς και το Πανεπιστήμιο Aldo Moro του Μπάρι.

Η συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ στο Συνέδριο αποτέλεσε μια ευκαιρία για την αξιολόγηση των τρόπων ενίσχυσης της συνέργειας μεταξύ επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η θεματική του συνεδρίου στο οποίο έλαβε μέρος η εταιρία αφορούσε τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή αλλά και την διάθεση των προϊόντων ελαιολάδου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, Νίκη Γιαβρόγλου και η χημικός – R’n’D Manager, Αιμιλία Ρηγάκου, οι οποίες εκπροσώπησαν την εταιρία στο Συνέδριο, ενίσχυσαν τις γνώσεις τους επάνω στην ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και στα οφέλη που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία, ενώ ήρθαν σε επαφή και με ερευνητές από όλο τον κόσμο.  Η Νίκη Γιαβρόγλου δήλωσε: «Οι νέες μελέτες πάνω στην ποιότητα δημοσιεύονται καθημερινά, καθώς και νέες τεχνολογίες διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα στην πρώτη ύλη που προκύπτει κατά την καλλιέργεια, συγκομιδή και ελαιοποίηση. Πρέπει όλα τα νέα αυτά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να τα αξιοποιήσουμε και να τα εφαρμόσουμε στην Ελλάδα ώστε να μη μείνει ουραγός στις εξελίξεις, τις οποίες διαμορφώνουν οι ανταγωνίστριες ελαιοπαραγωγικές χώρες». Η Αιμιλία Ρηγάκου, με την σειρά της σχολίασε: «Δεν αντιμετωπίζουμε το ελαιόλαδο απλώς ως τρόφιμο, αλλά και ως μέσο για τη βελτίωση της υγείας μας».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ επιχειρεί να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων του κλάδου του ελαιολάδου με στόχο να αποκτά και να ανταλλάσσει τεχνογνωσία, η  οποία συμβαδίζει με παγκόσμια πρότυπα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.