Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η βιομηχανία τροφίμων Intercomm Foods S.A, με θέμα τη «Σύμπραξη Μεταποιητικού Τομέα και Πρωτογενούς Παραγωγής» για την Καλλιέργεια και Ανάπτυξη της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής, συνεργάτες της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και πολλοί παραγωγοί (από Χαλκιδική και Καβάλα), είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις αλλά και προτάσεις για ένα ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον του προϊόντος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Μπραΐμης, ανοίγοντας την εσπερίδα, παρουσίασε την 30ετή επιτυχημένη εξαγωγική πορεία της Intercomm Foods S.A ., και αναφέρθηκε στην πολύ γρήγορη επαναλειτουργία του εργοστασίου μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Daniel στις 9/9/2023. Τόνισε το γεγονός ότι η εταιρεία με τη στήριξη όλων των εργαζομένων της, αλλά και των συνεργατών της, κατάφερε να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είναι πάλι έτοιμη για μια εξαιρετική χρονιά (τόσο στην ελιά όσο και στο φρούτο).
Στην ιδιαίτερη και ευαίσθητη διαδικασία επεξεργασίας της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής, η οποία την κάνει μοναδική σε όλο τον κόσμο, λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, και τα εξαιρετικά ευεργετικά οφέλη της για τον ανθρώπινο οργανισμό, αναφέρθηκε ο Αλέκος Λιακατάς, Δ/ντής Παραγωγής Ελιάς επί 25 χρόνια της Intercomm Foods S.A. Από την πλευρά, του ο Στέργιος Τσιμπούκης, Δ/ντης Αγοράς Α’ Ύλης, της Intercomm Foods S.A ευχαρίστησε τους επί 25 χρόνια συνεργάτες του μεσίτες και παραγωγούς της περιοχής , για την πάντοτε αγαστή συνεργασία τους, παρόλες τις εκάστοτε δυσκολίες που φέρνει η κάθε σεζόν όταν έρχεται η ώρα της συγκομιδής του καρπού.
Στη συνέχεια ο Γεώργιος Μπάρδας, Γεωπόνος και Πρόεδρος της εταιρείας Γεωργικών Φαρμάκων PLANTDIRECT, ανάλυσε τις νέες τάσεις διαχείρισης ορθολογικότερης και βιώσιμης εκμετάλλευσης της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής, ενώ την εσπερίδα έκλεισε ο Αθανάσιος Λιοδήμος, Senior Manager Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου οι παραγωγοί σε συνεργασία με τις βιομηχανίες τροφίμων να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να μεγεθύνουν τις καλλιέργειες τους.