Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μπύρα φύλλων ελιάς από την καρδιά του Λάτιο

Μια πρωτοποριακή μπίρα παρασκευάζεται στην Ιταλία, με βασικό συστατικό τα φύλλα ελιάς, σε συνδυασμό με άλλα ντόπια υλικά όπως το νερό, η βύνη κριθαριού, η βύνη σίτου, ο λυκίσκος και η μαγιά μπίρας.

Ελαιόφυλλα από εκμεταλλεύσεις πλησίον της Ρώμης, στην περιοχή του Λάτιο, που ανήκουν στον συνεταιρισμό Coldiretti και συγκεκριμένα στον παραγωγό της ετικέτας Sabina DOP συλλέγονται για την παραγωγή της μπίρας Birra Olea. Τα ελαιόφυλλα προσδίδουν υγιεινές ιδιότητες στην μπίρα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πολυφαινόλες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζουν το γευστικό της προφίλ καθώς εξισορροπούν την οξύτητα και την πικράδα με μία ιδιαίτερη καπνιστή γεύση.

H χειροποίητη Birra Olea βρίσκεται σε ανοδική πορεία από κάθε άποψη, καθώς τόσο η φήμη, όσο και η κατανάλωσή της αυξάνονται. Αποτελεί την απόδειξη αφενός μιας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ συντελεστών της ελαιοκομίας και της ζυθοποιίας, και αφετέρου του ελκυστικού αποτελέσματος που μπορεί να προκύψει από τον συνδυασμό παράδοσης και πρωτοτυπίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της μπίρας δεν έχει μόνο οικονομική σημασία για την περιοχή, αλλά και συμβολική. Πριν από μια πενταετία, σεισμοί που έπληξαν το Λάτιο, προκάλεσαν πολλά θύματα και ζημιές. Η γένεση ενός καινοτόμου προϊόντος από την καρδιά της πληγείσας περιοχής, αποτελεί μήνυμα αναγέννησης και ελπίδας, σύμφωνα με τον Claudio Lorenzini, ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας Alta Quota στο Rieti και εφευρέτη της Birra Olea.

 

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων. Όπως το γαλλικό κρασί ή η βελγική σοκολάτα, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γαστρονομικής κληρονομιάς της...

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...