Η πρώτη ύλη για τη βραβευμένη διεθνώς ετικέτα αποτελεί προϊόν πρώιμης συγκομιδής από επιλεγμένα κτήματα στο Πλωμάρι, με δέντρα που βρίσκονται σε υψόμετρο 300 έως 350 μέτρων. Η ελαιοποίηση γίνεται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, εξασφαλίζοντας ότι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 27°C, με την εταιρεία παραγωγής, Aegean Agrofood, να πραγματοποιεί πολλαπλές δοκιμές ποιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Ελαίας Καρπός
Ιθύνων νους ο Κωνσταντίνος Κολυβάς, που αποφάσισε να επεκτείνει την δραστηριότητά του από την εμπορική δραστηριότητα στην παραγωγή και τυποποίηση έξτρα παρθένου ελαιολάδου με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας της Λέσβου, της Κολοβής. Διατηρώντας προγενέστερα συνεργασία με την ΕΑΣ Λέσβου, στη συνέχεια εισήλθε στην τυποποίηση έξτρα παρθένου με τρεις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων. Η πρώτη από αυτές, είναι η υψηλότερη ποιοτικά κατηγορία υπό την ονομασία «Lesvos Gold» με οξύτητα κάτω του 0,3, το οποίο έχει λάβει σειρά βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς.