Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ζύμωση της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμών με την χρήση προβιοτικών

Την Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel της όμορφης Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioticOlives με τίτλο ¨Ζύμωση Επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών με χρήση Προβιοτικών ως Καλλιέργεια Εκκίνησης¨.

Η έναρξη σηματοδοτήθηκε με τον κύριο Στέλιο Δρυ, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας foodstandard Α.Ε., συντονιστή φορέα του έργου, να παίρνει τον λόγο καλωσορίζοντας το κοινό. Ο κύριος Δρυς μίλησε για την σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους του εμπλεκόμενους με αυτό.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Στέρνας, κύριος Αδαμόπουλος Σταύρος, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Όπως ανέφερε, η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνας ήταν μεγίστης σημασίας.

Ο κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α., παρουσίασε τα σημαντικά αποτελέσματα του έργου και μίλησε για τα ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου. Έπειτα από μία εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, γράφτηκε ο επίλογος της εκδήλωσης.

Το ProbioticOlives δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για την προώθηση της υγείας των καταναλωτών, την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της αειφορίας στην αγροτική παραγωγή.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο φουλ της βρίσκεται αυτές τις µέρες η συγκοµιδή της ελιάς σε όλη τη χώρα, µια διαδικασία που επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα του παραγόµενου...

REPORTS

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει με στόχο τη συνεχή διασφάλιση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, παρέχοντας συνοπτικές οδηγίες καλής πρακτικής για ελαιοπαραγωγούς...

REPORTS

Τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για τη νέα ελαιοκομική χρονιά 2025/26 έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Ενημέρωσης και Ελέγχου Τροφίμων (AICA), υπό την εποπτεία του...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανση και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...