Η επιστημονική, μη κερδοσκοπική Λέσχη Φίλων του Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ έχει γνωστοποιήσει ότι εμπορικές, εξαγωγικές και τυποποιητικές επιχειρήσεις ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, τόσο εγχώριες όσο και του εξωτερικού, μπορούν να συμμετέχουν σε σχετικούς διαγωνισμούς της προσεχούς Detrop Boutique 2022.
Η 30ή Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών 2022 θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μεταξύ 2 – 4 του ερχόμενου Απριλίου. Πρόκειται για μια σημαντική delicatessen συνάντηση διεθνούς εμβέλειας, στην οποία αναδεικνύονται τα ποιοτικότερα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, και στην οποία οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους, αλλά και να κερδίσουν βραβεία.
Οι νέοι διαγωνισμοί για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά ονομάζονται OLIVE OIL TROPHY και TABLE OLIVES TROPHY αντίστοιχα: Eυθυγραμμίζονται με το πνεύμα της εκδήλωσης, καθώς αφορούν ως γνωστόν για δύο παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής κουζίνας, τα οποία αναμένεται να εμπλουτίσουν την γευστικότητα της μπουτίκ. Η διεξαγωγή μιας εκδήλωσης ελαιολάδου σε γαστρονομική διοργάνωση με τόσο ευρύ κοινό, μπορεί να ωφελήσει τόσο στην την διαφήμιση και απήχηση ελληνικών ετικετών ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς στο εξωτερικό, όσο και να προκρίνει γενικότερα την ένταξη ενός τόσο υγιεινού προϊόντος -όσο το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο- στην καθημερινή διατροφή.
Ως καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς «TABLE OLIVES TROPHY», αλλά και αποστολής των απαιτούμενων δειγμάτων, έχει οριστεί η 15η Μαρτίου.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι επισκέπτες της εκδήλωσης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο του ελαιολάδου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας: Έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός OLIVE INFO CENTER στα πλαίσια της μπουτίκ, η οποία θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις επίσημες μεθόδους οργανοληπτικής αξιολόγησης/γευσιγνωσίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, όπως επίσης και για τις σύγχρονες διαδικασίες ελαιοπαραγωγής, σύνθλιψης και τυποποίησης ελαιολάδου.
Παρατίθεται αναλυτικά η σχετική πρόσκληση της ΔΕΘ-Helexpo:
Το ελαιόλαδο και η επιτραπέζια ελιά, εθνικά προϊόντα της χώρας μας με στρατηγική σημασία και συμβολή στην εθνική μας οικονομία, θα έχουν την τιμητική τους στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP BOUTIQUE 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2-4 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στην προσεχή DETROP BOUTIQUE 2022 οι τυποποιητικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων τους στο πλαίσιο δύο νέων θεσμών, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Πρόκειται για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Στους δύο διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι εκθέτες της DETROP Boutique 2022 όσο και επιχειρήσεις του τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν μια διάκριση κύρους για τα προϊόντα τους.
Παράλληλα, οι επισκέπτες της DETROP BOUTIQUE 2022 θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιδιαίτερο τμήμα του OLIVE INFO CENTER, να απολαύσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις των πολλών ποιοτικών ποικιλιών ελιάς και ελαιολάδου, να ενημερωθούν για τη διαδικασία ελαιοπαραγωγής, έκθλιψης και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς, καθώς και για τις επίσημες μεθόδους οργανοληπτικής αξιολόγησης – γευσιγνωσίας ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς.
Η DETROP BOUTIQUE αναδεικνύει σε κάθε διοργάνωσή της στο διεθνές κοινό τα ποιοτικότερα delicatessen τρόφιμα, προβάλλοντας τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας, τις πρώτες ύλες και τα μεταποιημένα προϊόντα σε εγχώριους, αλλά και διεθνείς αγοραστές και opinion leaders, απευθυνόμενη σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους, καθώς επίσης και σε δημοσιογράφους και σεφ.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε έναν ή και στους δύο Διαγωνισμούς παρακαλούνται να αποστείλουν email στο info@filaios.org, προκειμένου να τους αποσταλεί ενημερωτικό υλικό.