Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Olimole, το πρώτο γουακαμόλε ελιάς που φέρνει τη Μεσόγειο σε κάθε πιάτο

Η ισπανική εταιρεία La Española δίνει μια μεσογειακή πινελιά στο γνωστό σε όλους μας γουκαμόλε με το Olimole, ένα καινοτόμο προϊόν που παρασκευάζεται από ελιές. Αντικαθιστώντας το παραδοσιακό αβοκάντο με την ελιά, ένα στοιχείο βαθιά ριζωμένο στην ελληνική γαστρονομία, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα την δέσμευσή της για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Με αυτήν την καινοτομία, η οποία θα κυκλοφορήσει στα ράφια τις επόμενες εβδομάδες, η La Española εντάσσεται στην αυξανόμενη τάση της κατανάλωσης ολοένα και πιο υγιεινών σνακ για ένα απεριτίφ, παρέχοντας παράλληλα μια νέα προσέγγιση σε μια κλασική συνταγή, ενσωματώνοντας γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία.

«Το Olimole είναι το γκουακαμόλε της Μεσογείου. Στόχος είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό προϊόν, προσθέτοντας την ελιά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης συστατικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και κόλιανδρο, που θυμίζουν τυπικό γουακαμόλε. Η μοναδικότητα του προϊόντος έγκειται στην ελιά, ένα τοπικό προϊόν και το εμπορικό σήμα της La Española », εξήγησε ο Sergio Alberola, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Σύμφωνα με έρευνα της Origin Insights, το 90% των καταναλωτών που δοκίμασαν το Olimole το χαρακτήρισαν «μοναδικό», με το 75% να επισημαίνει την έντονη γεύση της ελιάς και την κρεμώδη υφή του.

Ο Alberola διαβεβαίωσε ότι «η προτίμηση για υγιεινές επιλογές σνακ είναι μια αναδυόμενη τάση στην αγορά. Οι ελιές παραμένουν δημοφιλείς, όχι μόνο λόγω της γεύσης τους, αλλά και για τα οφέλη τους, καθώς είναι πλούσιες σε υγιή λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Με αυτό το σκεπτικό, δημιουργήσαμε το Olimole, ενσωματώνοντας το καλύτερο προϊόν μας, την ελιά, σε μια καινοτόμο μορφή».

Με πληροφορίες από mercacei

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το διεθνές δίκτυο ελαιολάδου Mediterrolio ανακοινώσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Μόνιμης Έκθεσης Ελαιολάδων των μελών του, η οποία φιλοξενείται στο Κτήμα Αλωάδες, στην...

REPORTS

Το 50ο του βραβείο σε 38 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς έλαβε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Pathos EVOO της Kavalaria Estate έπειτα από τη χρυσή...

REPORTS

Χρυσή διάκριση στην κατηγορία «Health Claim» απέσπασε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο AREOsPOLIs της Σταυριανής Μπεχράκη στα διεθνή βραβεία London Olive Oil Awards - Global...

REPORTS

Με μια τελετή απονομής στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025, ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA κορύφωσε την επετειακή του διοργάνωση, κλείνοντας δέκα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...