Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Eκπρόσωπος του γαστρονομικού πολιτισμού της Κρήτης το EFKRATO

Οι πρόσφατες φετινές διακρίσεις, όπως χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης, το διαγωνισμό Olivonomy στο Παρίσι και αυτόν του Ντουμπάι, αλλά και τα ασημένια μετάλλια στο Βερολίνο και το Τόκιο, αποτελούν μια επιβεβαίωση των προσπαθειών να παραχθεί ένα ελαιόλαδο το οποίο είναι ένας άξιος εκπρόσωπος του γαστρονομικού και πολιτισμικού πλούτου της Κρήτης.

Το EFKRATO παράγεται από την παραδοσιακή ποικιλία Τσουνάτη, σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, από μικρούς οικογενειακούς ελαιώνες.
Οι μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής που ακολουθούνται, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου και έχουν βασικό στόχο τα βέλτιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την προστασία του περιβάλλοντος.

“Living Sustainably in Harmony with Nature” Aυτό είναι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και είναι επίσης βασικό στοιχείο της ταυτότητας του EFKRATO.

Εκτός από τις συστηματικές προσπάθειές να ελαχιστοποιηθεί το οικολογικό του αποτύπωμα, Το ΕFKRATO συνεργάζεται με τον οργανισμό myClimate ο οποίος υπολογίζει την ποσότητα των εκπομπών CO2 ως αποτέλεσμα της καλλιέργειας και της παραγωγής του. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων προσφέρεται στον παραπάνω οργανισμό από τον οποίο αξιοποιείται σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

Απολαύστε ένα μοναδικό συνδυασμό γαστρονομικής απόλαυσης και θρεπτικής αξίας (Health Claim EU 432/2012).

Ακολουθήστε το EFKRATO στο instagram: www.instagram.com/efkrato

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.