Το EFKRATO παράγεται από την παραδοσιακή ποικιλία Τσουνάτη, σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, από μικρούς οικογενειακούς ελαιώνες.
Οι μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής που ακολουθούνται, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου και έχουν βασικό στόχο τα βέλτιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την προστασία του περιβάλλοντος.
“Living Sustainably in Harmony with Nature” Aυτό είναι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και είναι επίσης βασικό στοιχείο της ταυτότητας του EFKRATO.
Εκτός από τις συστηματικές προσπάθειές να ελαχιστοποιηθεί το οικολογικό του αποτύπωμα, Το ΕFKRATO συνεργάζεται με τον οργανισμό myClimate ο οποίος υπολογίζει την ποσότητα των εκπομπών CO2 ως αποτέλεσμα της καλλιέργειας και της παραγωγής του. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων προσφέρεται στον παραπάνω οργανισμό από τον οποίο αξιοποιείται σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος.
Απολαύστε ένα μοναδικό συνδυασμό γαστρονομικής απόλαυσης και θρεπτικής αξίας (Health Claim EU 432/2012).
Ακολουθήστε το EFKRATO στο instagram: www.instagram.com/efkrato