του Ηλία Ανδρεάκη
Έτσι, κατά τη διάρκεια του lockdown, και παρότι νωρίτερα σπούδασε µεταπτυχιακά λογιστική σε Ελλάδα και εξωτερικό, ένιωσε νοσταλγία για τις αναµνήσεις που είχε βιώσει και αποφάσισε ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγµή να κάνει πράξη τα όνειρα του
Στο πλευρό του από την πρώτη στιγµή είχε τον πατέρα του, Αντώνη, που του µεταλαµπάδευσε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να µπορεί να παράξει το ελαιόλαδο Elea ROKKA, συνδυάζοντας την παράδοση, την ποιότητα και την αγάπη της οικογένειας για το ελαιόλαδο. Στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσµατος συνέβαλε και η γνωριµία του Ραφαήλ µε τον γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα.

Αυτή τη στιγµή η Yannarakis Olive Estate εκτείνεται σε 80 περίπου στρέµµατα στη Ρόκκα Κίσσαµου µε περίπου 1.500 ελαιόδεντρα, όλα ιδιόκτητα, όπου καλλιεργεί Κορωνέικη ποικιλία. Από αυτά παράγονται ετησίως περίπου 10-15 τόνοι ελαιόλαδο ανάλογα µε τις κλιµατικές συνθήκες, πάντα µε µέγιστη φροντίδα στη φυσική ισορροπία του ελαιώνα.
«Αυτό που κάνει το Elea ROKKA να ξεχωρίζει είναι η πολυγενεακή εµπειρία που έχουµε κληρονοµήσει µέσα από έξι γενιές, συνδυασµένη µε τις µοναδικές συνθήκες του µικροκλίµατος της περιοχής µας, τα εδάφη εµπλουτισµένα µε οργανική ουσία και τα υπεραιωνόβια δέντρα µας, που είναι πάνω από 1.000 ετών» αναφέρει ο Ραφαήλ Γιανναράκης.
Olive Oil Tours και δημιουργία αυθεντικών εμπειριών στην Κρήτη
Η διαδικασία παραγωγής του Elea ROKKA είναι καθετοποιηµένη µε προσωπική επίβλεψη του Ραφαήλ Γιανναράκη σε κάθε στάδιο, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα, ενώ ο ίδιος µαζί µε τους συνεργάτες του συµµετέχει ενεργά στη συγκοµιδή.
Η ελαιοποίηση πραγµατοποιείται στο ελαιοτριβείο της Yannarakis Olive Estate, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά για χάρη της επιχείρησης, όπως και το φιλτράρισµα, η αποθήκευση και η τυποποίηση.

Προκειµένου να διατηρηθούν τα µέγιστα αρώµατα και ο υψηλός αριθµός πολυφαινόλων, χρησιµοποιούνται πολύ χαµηλές θερµοκρασίες. «Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε κάποιες απώλειες σε όγκο, αλλά για εµάς το πιο σηµαντικό είναι η ποιότητα πάνω από την ποσότητα» τονίζει ο κ. Γιανναράκης. ∆ιαπιστευτήριο της ποιότητας του Elea Rokka αποτελεί και το χρυσό βραβείο που απέσπασε το φετινό καλοκαίρι στον διεθνή διαγωνισµό ATHENA IOOC.
Πολύ σηµαντική δραστηριότητα για την Yannarakis Olive Estates αποτελούν και τα Olive Oil Tours, µε εκατοντάδες επισκέπτες να πηγαίνουν κάθε χρόνο στους ελαιώνες της εταιρείας και να µαθαίνουν τα µυστικά της ελαιοκαλλιέργειας και τις παραδοσιακές µεθόδους συγκοµιδής των ελιών. Οι επισκέπτες έχουν ακόµα την ευκαιρία να συµµετέχουν σε γευσιγνωσία ελαιολάδου. Η εµπειρία ολοκληρώνεται µε ένα menu ελαιολάδου, όπου οι επισκέπτες γεύονται ξεχωριστά τοπικά πιάτα, συνδυασµένα µε το Elea ROKKA, δηµιουργώντας µια αυθεντική γευστική απόλαυση που συνδυάζει την ποιότητα του ελαιολάδου µε την τοπική κρητική κουλτούρα.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει κάνει σηµαντικές επενδύσεις αποκλειστικά µε ιδία έξοδα σε εγκαταστάσεις και εξοπλισµό, ενώ στόχος για τα επόµενα χρόνια είναι η επέκταση του Elea ROKKA σε νέες αγορές, η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, και η ενίσχυση της τουριστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας µέσω του Olive Oil Tour.


























