Η παραγωγή ακολουθεί το πρωτόκολλο πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει η TUV Hellas καθώς όλες οι καλλιεργητικές και τεχνικές παρεμβάσεις γίνονται με τρόπο που δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η συγκομιδή είναι πρώιμη και λαμβάνει χώρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου σε συνεργασία με τη συμβουλευτική ομάδα της OLIVERSE και συγκεκριμένα με τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, ο οποίος είναι γαστρονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου και μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, και τον Κων/νο Τσορώνη, χημικό – ελαιολόγο, σύμβουλο παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου και μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Το τελικό παραγόμενο προϊόν είναι ένα μοναδικό αγουρέλαιο όπου το αρωματικό του προφίλ σύμφωνα με το αραχνόγραμμα που παρουσίασε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου καταδεικνύει μια πολυπλοκότητα τόσο γευστική όσο και αρωματική.
Πολλαπλές βραβεύσεις και έντονη εξωστρέφεια
Το Ranis EVOO, όσο και η συλλεκτική έκδοση Castello del Barone, βραβεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά φέτος στις 15 Μαΐου ως υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα (high phenolic evoos) με ευεργετικές προστατευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την υγεία (World Οlive Center for Ηealth), το οποίο σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φαρμακογνωσίας) πραγματοποιεί τις αναλύσεις. Να σημειωθεί μάλιστα ότι στο φετινό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι (DubaiOOC 2022) το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis όσο και η νέα συλλεκτική φιάλη Castello del Barone απέσπασαν τα Χρυσά Βραβεία Ποιότητας καθώς και Συσκευασίας. Επίσης μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον του Αραβικού κόσμου κατά την επίσκεψη της επιχείρησης Ranis στην διεθνή έκθεση Expo Dubai όσον αφορά νέες επιχειρηματικές συνεργασίες. Σημειώνεται ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis και το Castello del Barone μπορεί να βρει κανείς στο e shop ranis.com.gr καθώς και στο elenniana.com, όπως επίσης στο φυσικό κατάστημα Maison d’ olive στο Κολωνάκι.
Δυο λόγια για τον Βαρώνο..
Το Castello del Barone προέρχεται από λιόδεντρα «Κουτσουρελιάς» ηλικίας εκατοντάδων ετών. Το αποτέλεσμα είναι ένα γκουρμέ πολυφαινολικό ελαιόλαδο και η συλλεκτική αυτή φιάλη αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο Βαρώνο της Χαλανδρίτσας Αχαΐας, τον Gui de la Trémoille (1209 μ.Χ.). Έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες φιάλες του Ranis ΕVOΟ κι αποτελεί το κοινό όραμα του γεωπόνου Σπύρου Αναγνωστόπουλου με τον Παπανικολόπουλο Παναγιώτη για την ανάδειξη τόσο του ελαιώνα της Αχαϊας, όσο και της πλούσιας ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.