Επιμέλεια: Λάζαρος Γατσέλος
Η εξωστρέφεια του κόσµου της ελιάς παραµένει σε πλήρη εξέλιξη αφού η εγχώρια τουριστική περίοδος συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ανάµεσα σε δεκάδες εξαιρετικά δείγµατα, που διεκδικούν τη δική τους θέση στο τραπέζι, παρουσιάζουµε τέσσερις ετικέτες µε υψηλή εκφραστικότητα και µοναδικότητα στο χαρακτήρα τους.
Prestige organic evoo
Prestige extra virgin olive oil
Με έντονα πράσινα και πικάντικα στοιχεία εκφράζεται η Κορωνέικη ποικιλία στο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο µονοποικιλιακό ελαιόλαδο Prestige. Οι ελαιώνες βρίσκονται στο νοµό Αχαΐας, η συγκοµιδή γίνεται περί τα µέσα Οκτωβρίου και η έκθλιψη του καρπού είναι αποκλειστικά ψυχρή. H βραβευµένη -από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της το 2021- σε διεθνείς διαγωνισµούς ετικέτα διακρίνεται και για τη συσκευασία της, όπου απεικονίζονται οι κυµατισµοί του νερού, οι ακτίνες του ήλιου, τα ύψη και τα βάθη από τα βουνά, όλα στο χάος και ταυτόχρονα όλα σε αρµονία σχηµατίζοντας τις γραµµές της γης.
Poiema Organic
Κτήµα Μοσχόπουλου
Ένα υψηλής διατροφικής αξίας και χαµηλής οξύτητας βιολογικό ελαιόλαδο που γεννήθηκε σε έναν ελαιώνα της γης του Αµβρακικού Κόλπου είναι το Ποίηµα, το οποίο διατίθεται σε αριθµηµένες συσκευασίες. Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στο 2004 όταν ο Βασίλης Ρούσσας κληρονόµησε τη γη από τους γονείς του. Σηµερα το «Κτήµα Μοσχόπουλου» µε τον ελαιώνα Κορωνέικης ακολουθεί τα αυστηρά πλαίσια της βιοκαλλιέργειας µε απόλυτο σεβασµό στο οικοσύστηµα.
Kouros of Zeus Kalamon
Οικογένεια Χρηστάκου
Χυµό ελιάς ποικιλίας Καλαµών πλούσιο σε φαινόλες που συγκοµίστηκε µε το χέρι την κατάλληλη στιγµή προσφέρει η ετικέτα Kouros of Zeus Kalamon. Πρόκειται για µια πρωτοποριακή ελαιοποίηση από την οικογένεια Χρηστάκου, η οποία µετράει πέντε γενιές στην ελαιοκαλλλιέργεια στις Κροκεές Λακωνίας.
Eptaechos Αγουρέλαιο
µε βρώσιµα φύλλα χρυσού
Melira
Καταφέρνει να συνδυάζει το απολύτως απαραίτητο στη διατροφή µε την πολυτέλεια καθώς το Αγουρέλαιο, ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και µεσογειακής διατροφής, συναντά τον 24 καρατίων βρώσιµο χρυσό δηµιουργώντας µοναδικές γευστικές εµπειρίες. Προέρχεται από τη µοναδική ποικιλία Νεµουτιάνα της οποίας τα ελαιόδεντρα δεσπόζουν στις ορεινές περιοχές γύρω από την Αρχαία Ολυµπία και η συγκοµιδή των καρπών γίνεται χειρωνακτικά. Είναι ιδανικό και για ωµή κατανάλωση, καθώς έχει έντονο φρουτώδες άρωµα, στιβαρή δοµή και µακρά επίγευση µε έντονο πικάντικο χαρακτήρα.