Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φθινοπωρινές προτάσεις για μία μοναδική γευστική εμπειρία ελαιόλαδου

Βρισκόµαστε στην πρώτη στροφή του φθινοπώρου, ένα βήµα πριν την έναρξη της φετινής συγκοµιδής.

Επιμέλεια: Λάζαρος Γατσέλος

Η εξωστρέφεια του κόσµου της ελιάς παραµένει σε πλήρη εξέλιξη αφού η εγχώρια τουριστική περίοδος συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ανάµεσα σε δεκάδες εξαιρετικά δείγµατα, που διεκδικούν τη δική τους θέση στο τραπέζι, παρουσιάζουµε τέσσερις ετικέτες µε υψηλή εκφραστικότητα και µοναδικότητα στο χαρακτήρα τους.

Prestige organic evoo

Prestige extra virgin olive oil

Με έντονα πράσινα και πικάντικα στοιχεία εκφράζεται η Κορωνέικη ποικιλία στο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο µονοποικιλιακό ελαιόλαδο Prestige. Οι ελαιώνες βρίσκονται στο νοµό Αχαΐας, η συγκοµιδή γίνεται περί τα µέσα Οκτωβρίου και η έκθλιψη του καρπού είναι αποκλειστικά ψυχρή. H βραβευµένη -από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της το 2021- σε διεθνείς διαγωνισµούς ετικέτα διακρίνεται και για τη συσκευασία της, όπου απεικονίζονται οι κυµατισµοί του νερού, οι ακτίνες του ήλιου, τα ύψη και τα βάθη από τα βουνά, όλα στο χάος και ταυτόχρονα όλα σε αρµονία σχηµατίζοντας τις γραµµές της γης.

Poiema Organic

Κτήµα Μοσχόπουλου

Ένα υψηλής διατροφικής αξίας και χαµηλής οξύτητας βιολογικό ελαιόλαδο που γεννήθηκε σε έναν ελαιώνα της γης του Αµβρακικού Κόλπου είναι το Ποίηµα, το οποίο διατίθεται σε αριθµηµένες συσκευασίες. Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στο 2004 όταν ο Βασίλης Ρούσσας κληρονόµησε τη γη από τους γονείς του. Σηµερα το «Κτήµα Μοσχόπουλου» µε τον ελαιώνα Κορωνέικης ακολουθεί τα αυστηρά πλαίσια της βιοκαλλιέργειας µε απόλυτο σεβασµό στο οικοσύστηµα.

Kouros of Zeus Kalamon

Οικογένεια Χρηστάκου

Χυµό ελιάς ποικιλίας Καλαµών πλούσιο σε φαινόλες που συγκοµίστηκε µε το χέρι την κατάλληλη στιγµή προσφέρει η ετικέτα Kouros of Zeus Kalamon. Πρόκειται για µια πρωτοποριακή ελαιοποίηση από την οικογένεια Χρηστάκου, η οποία µετράει πέντε γενιές στην ελαιοκαλλλιέργεια στις Κροκεές Λακωνίας.

Eptaechos Αγουρέλαιο
µε βρώσιµα φύλλα χρυσού

Melira

Καταφέρνει να συνδυάζει το  απολύτως απαραίτητο στη διατροφή µε την πολυτέλεια καθώς το Αγουρέλαιο, ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και µεσογειακής διατροφής, συναντά τον 24 καρατίων βρώσιµο χρυσό δηµιουργώντας µοναδικές γευστικές εµπειρίες. Προέρχεται από τη µοναδική ποικιλία Νεµουτιάνα της οποίας τα ελαιόδεντρα δεσπόζουν στις ορεινές περιοχές γύρω από την Αρχαία Ολυµπία και η συγκοµιδή των καρπών γίνεται χειρωνακτικά. Είναι ιδανικό και για ωµή κατανάλωση, καθώς έχει έντονο φρουτώδες άρωµα, στιβαρή δοµή και µακρά επίγευση µε έντονο πικάντικο χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.