Επιμέλεια: Λάζαρος Γατσέλος
AGERAS OLIVE OiL
Ageras
O αγέρας είναι θεµελιώδες συστατικό για κάθε EVOO όπως το ελαιόλαδο για τον άνθρωπο, δηλώνουν οι άνθρωποι που δηµιούργησαν το AGERAS. Το εξαιρετικό αποτέλεσµα επιτυγχάνεται µόνο µε επιµονή και ένταση στη λεπτοµέρεια σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τα 800 οικογενειακά ελαιόδεντρα Κορωνέικης στο χωριό Μάρθα του Ηρακλείου. Στο ποτήρι και το πιάτο προκύπτει ένα ισορροπηµένο κι έντονο γευστικό αποτέλεσµα µε φυτικά και φρουτώδη στοιχεία σε αρµονία.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ EVOO
GAEA
Χαρακτηριστικό άρωµα από φρέσκιες πράσινες ελιές και φρουτώδης γεύση για το ιδιαίτερο, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές της ποικιλίας Κορωνέικη. Η συγκοµιδή του καρπού γίνεται αποκλειστικά χειρωνακτικά στο κατάλληλο στάδιο ωριµότητας. Ακολουθεί εξαιρετικά ήπια επεξεργασία και ψυχρή έκθλιψη που ολοκληρώνεται λίγες ώρες µετά τη συγκοµιδή.
OATH EVOO
Κτήµα Μπαγλατζή
Το Oath, από ποικιλία Arbequina, παράγεται κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές που χαράσσει η οικογένεια Μπαγλατζή από τη Φθιώτιδα στον ελαιώνα και στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου της. Ξεχωρίζει για την υψηλή καθαρότητα φρούτου και την αρωµατική ένταση.
Laurel & Flame Fresh Early harvest EVOO
The Olive Temple
Πρώιµης συγκοµιδής µονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την εµβληµατική γηγενή ποικιλία Τσαµπιδολιά, η καρποφορία της οποίας αναπτύσσεται σε τσαµπιά. Ο καρπός προέρχεται από ελαιόδεντρα ηλικίας + 150 ετών, τα οποία καλλιεργούνται σε χαµηλούς λόφους της Αρχαίας Ολυµπίας και η ελαιοποίηση γίνεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο της οικογένειας Καράµπελα λίγες ώρες µετά τη συγκοµιδή. Αποτελέσµα ένα πολυβραβευµένο EVOO µε ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κανονισµό 432/2012.