Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαιρινές προτάσεις για μία πραγματική γευστική εμπειρία ελαιολάδου

Βρισκόµαστε στα µέσα του καλοκαιριού. Οι συζητήσεις και οι σχεδιασµοί γύρω από τα χαρακτηριστικά της επικείµενης σοδειάς είναι ασταµάτητοι και εµπλουτίζονται διαρκώς µε τη γευστική συνοδεία ελαιολάδων εξαιρετικής ποιότητας. Αµέτρητα τα δείγµατα, ωστόσο ξεχωρίσαµε τέσσερα που αυτή την περίοδο δείχνουν ακούραστα στην έκφραση και τη µοναδικότητα στο χαρακτήρα τους.

Επιμέλεια: Λάζαρος Γατσέλος

 

AGERAS OLIVE OiL

Ageras

O αγέρας είναι θεµελιώδες συστατικό για κάθε EVOO όπως το ελαιόλαδο για τον άνθρωπο, δηλώνουν οι άνθρωποι που δηµιούργησαν το AGERAS. Το εξαιρετικό αποτέλεσµα επιτυγχάνεται µόνο µε επιµονή και ένταση στη λεπτοµέρεια σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τα 800 οικογενειακά ελαιόδεντρα Κορωνέικης στο χωριό Μάρθα του Ηρακλείου. Στο ποτήρι και το πιάτο προκύπτει ένα ισορροπηµένο κι έντονο γευστικό αποτέλεσµα µε φυτικά και φρουτώδη στοιχεία σε αρµονία.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ EVOO

GAEA

Χαρακτηριστικό άρωµα από φρέσκιες πράσινες ελιές και φρουτώδης γεύση για το ιδιαίτερο, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές της ποικιλίας Κορωνέικη. Η συγκοµιδή του καρπού γίνεται αποκλειστικά χειρωνακτικά στο κατάλληλο στάδιο ωριµότητας. Ακολουθεί εξαιρετικά ήπια επεξεργασία και ψυχρή έκθλιψη που ολοκληρώνεται λίγες ώρες µετά τη συγκοµιδή.

OATH EVOO

Κτήµα Μπαγλατζή

Το Oath, από ποικιλία Arbequina, παράγεται κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές που χαράσσει η οικογένεια Μπαγλατζή από τη Φθιώτιδα στον ελαιώνα και στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου της. Ξεχωρίζει για την υψηλή καθαρότητα φρούτου και την αρωµατική ένταση.

Laurel & Flame Fresh Early harvest EVOO

The Olive Temple

Πρώιµης συγκοµιδής µονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την εµβληµατική γηγενή ποικιλία Τσαµπιδολιά, η καρποφορία της οποίας αναπτύσσεται σε τσαµπιά. Ο καρπός προέρχεται από ελαιόδεντρα ηλικίας + 150 ετών, τα οποία καλλιεργούνται σε χαµηλούς λόφους της Αρχαίας Ολυµπίας και η ελαιοποίηση γίνεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο της οικογένειας Καράµπελα λίγες ώρες µετά τη συγκοµιδή.  Αποτελέσµα ένα πολυβραβευµένο EVOO µε ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κανονισµό 432/2012.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.