Η Terra Creta, με έδρα την καρδιά της Κρήτης, συνεχίζει την αποστολή να διατηρήσει ζωντανή αυτή την παράδοση, παράγοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας. Φέτος η Terra Creta συστήνεται ξανά, με το επίσημο λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά, επαναπροσδιορίζοντας όσα γνωρίζαμε για το ελαιόλαδο.
Η Terra Creta διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ελαιοποιείο όπου η κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Με την εγγύηση της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta και των Κρητικών παραγωγών της, η εταιρεία δεσμεύεται όχι απλά για το καλύτερο αλλά για το εξαιρετικό όπου με πίστη στην ελληνική γη, παράγει αποκλειστικά 100% ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η ελαιοποίηση γίνεται μέσα σε 12 μόνο ώρες από την παραλαβή του ελαιόκαρπου, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη διατήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Η επιλογή της Κορωνέικης ποικιλίας και η συσκευασία σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία είναι μερικές από τις πρακτικές που συμβάλλουν στην εξαιρετική ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Κατεβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 43 του Ελαίας Καρπός
Η ποιότητα του ελαιολάδου Terra Creta έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με το Grand Cru να κατακτά την πρώτη θέση ως το πιο πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας στον κόσμο για 5η συνεχή χρονιά και την Terra Creta να αποτελεί τον πιο πολυβραβευμένο παραγωγό ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κορωνέικης ποικιλίας. Το μοναδικό γευστικό προφίλ του Grand Cru, με την πολύ χαμηλή οξύτητα και τις αρμονικές νότες φρέσκων πράσινων αμυγδάλων, λουλουδιών και εσπεριδοειδών, του οποίου η γεύση συμπληρώνεται από πράσινο πιπέρι, αγκινάρα και βότανα, το καθιστά ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καινοτόμου προσέγγισης της Terra Creta στην καλλιέργεια και παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.