Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο πλούτος της Ρόδου περνάει μέσα από τον ελαιώνα της δια χειρός της οικογένειας Πάσσαλη

Φρουτώδης χαρακτήρας και ντελικάτη γεύση με πολύ καλές ισορροπίες πικρού και πικάντικου χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove.

Παράγεται από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικη στη Ρόδο με ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η συγκομιδή γίνεται στις αρχές Νοεμβρίου και η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια μέρα με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Ελαίας Καρπός
Παραγωγός ο Αλέξανδρος Πασσάλης, ιδιοκτήτης του ελαιώνα που φύτεψε ο συνονόματος παππούς του στην παραλία Θεολόγου Ρόδου, μέσα στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειας. Έτσι, όπως σημειώνει ο ίδιος, προέκυψε και το όνομα «Alexandros Olive Grove» με την πρώτη εμφιάλωση να γίνεται το 2012. Από τότε η πορεία του brand είναι ανοδική και έχει αποσπάσει βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης ενώ το εστιατόριο RODI Pure Deli που δημιούργησε η οικογένεια δίπλα στο ξενοδοχείο, πραγματοποιεί πολύ συχνά γευσιγνωσίες ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον δρόμο προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια προς τις υπηρεσίες της ΕΕ παίρνει ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό της...

REPORTS

Η ισπανική εταιρεία La Española δίνει μια μεσογειακή πινελιά στο γνωστό σε όλους μας γουκαμόλε με το Olimole, ένα καινοτόμο προϊόν που παρασκευάζεται από...

REPORTS

Το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως που εμφιαλώνεται σε χάρτινη φιάλη έκανε το ντεμπούτο του στην στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, SIAL 2024, στο Παρίσι,...

REPORTS

Κρητική γη, ένας τόπος µε πλούσια ιστορία και παράδοση, έχει αναδείξει στο πέρασµα των αιώνων προϊόντα µοναδικής ποιότητας. Ένα από αυτά είναι αναµφίβολα το...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.