Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μέχρι 31 Μαρτίου η αποστολή δειγμάτων για το Japan Olive Oil Prize

Το Japan Olive Oil Prize (JOOP) διοργανώνεται για δέκατη φορά στην Ιαπωνία, και αποτελεί ευκαιρία για παραγωγούς EVOO που επιθυμούν την προβολή των ελαιολάδων τους διεθνώς.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές ελαιολάδου της Ασίας, στην οποία η ζήτηση για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αυξάνεται σταθερά· η διοργάνωση του JOOP  γίνεται στο ίδιο πνεύμα με ανάλογες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για  παραγωγούς που θέλουν να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε ένα αναγνωρισμένο περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της διοργάνωσης, η μόνη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η συμπλήρωση μιας ψηφιακής φόρμας και η αποστολή δύο δειγμάτων EVOO: Το ένα προορίζεται για τις ανάγκες του διαγωνισμού, και το άλλο για διαδικασίες προώθησης των brands.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά η βράβευση JOOP Design Award, η οποία ξεκίνησε το 2020: Πρόκειται για μία διάκριση η οποία αφορά το λογότυπο, την εμφιάλωση και την συσκευασία των έξτρα παρθένων ελαιολάδων, επικεντρώνεται δηλαδή στην σημασία που έχει η εμπορική εμφάνιση των προϊόντων για την επιτυχία τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι απονομές βραβείων προβλέπονται για διάφορες κατηγορίες ελαιολάδων όπως βιολογικά, μονοποικιλίες, μεικτά, ΠΟΠ / ΠΓΕ, τα καλύτερα ανά χώρα, καθώς και άλλα είδη διακρίσεων.

Όσον αφορά το σύστημα βράβευσης, αναφέρεται μία κλίμακα πόντων βάσει της οποίας τα ελαιόλαδα με επίτευξη σκορ άνω του 8, είναι υποψήφια για διάκριση: Συγκεκριμένα, απόδοση από 8 έως 8,99 είναι για ασημένιο βραβείο («SILVER PRIZE»), από 9 έως 9,49 για χρυσό («GOLD PRIZE»), ενώ για σκορ από 9,50 έως 10,00 προβλέπεται το ανώτερο βραβείο «BEST IN CLASS».

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το JOOP μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στην φόρμα συμμετοχής για την αποστολή δειγμάτων μπορείτε να πλοηγηθείτε από εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων. Όπως το γαλλικό κρασί ή η βελγική σοκολάτα, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γαστρονομικής κληρονομιάς της...

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...