Μεταξύ άλλων θεμάτων, οι αντιπροσωπείες αξιολόγησαν τη συμμετοχή της Ελλάδας στις δραστηριότητες του IOC, αξιολόγησαν τις τάσεις και τις τιμές παραγωγής ελαιολάδου και συζήτησαν το όραμα του Lillo για τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της νέας του θητείας.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσία του Lhassane Sikaoui, Επικεφαλή της Μονάδας Ελαιοκομίας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Ελαιολάδου του IOC, ήταν μια ευκαιρία για τους εκπροσώπους να κάνουν απολογισμό της αξιοσημείωτης συμμετοχής της Ελλάδας στις δραστηριότητες του Οργανισμού, μέσω έργων όπως το Gen4Olive και το Elgo-Dimitra, η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές για ποικίλα πανεπιστημιακά προγράμματα και η συμβολή των ελληνικών έξτρα παρθένων ελαιολάδων στο βραβείο ποιότητας Mario Solinas του IOC.
Ο Πρέσβης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής ανέλυσαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τις τάσεις και τις τιμές παραγωγής ελαιολάδου, υπογραμμίζοντας τον βασικό ρόλο που παίζει το προϊόν στην ελληνική διατροφή και τη σημασία της αντιμετώπισης της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, ο Jaime Lillo μοιράστηκε ορισμένες από τις μελλοντικές γραμμές εργασίας του IOC κατά τη διάρκεια της θητείας του, ιδιαίτερα την πρόθεση του οργανισμού να προσεγγίσει περισσότερο τις χώρες που καταναλώνουν ελαιόλαδο, προκειμένου να διαδοθεί περαιτέρω το εμπορικό πρότυπο του IOC και να εξασφαλιστούν τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές.
Η Ελλάδα, ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, εκπροσωπείται στον IOC μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.