Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε μπουκάλι η πρώτη «κάθετη δοκιμή» της ποικιλίας Τσουνάτης

Μετά από τρία σχεδόν χρόνια πειραματισμού στους βιολογικούς ελαιώνες και στο ελαιουργείο ο Ευτύχης Ανδρουλάκης παρουσιάζει την «Experimental Edition» της εταιρείας PAMAKO, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί στην ουσία μια «κάθετη γευσιγνωσία» της ποικιλίας Τσουνάτης.

Τρεις φιάλες που αντιστοιχούν σε διαφορετικές περιόδους συγκομιδής από τρία τελείως διαφορετικά στάδια ωρίμανσης του καρπού τοποθετούνται σε μια πολυτελή κασετίνα, η οποία προσφέρεται μόνο σε 200 κομμάτια. Σημειώνεται ότι η συγκομιδή έχει γίνει από ένα μόνο κτήμα στα ορεινά της περιφέρειας της επαρχίας Σελίνου στο μικρό χωριουδάκι Αγρίλες.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, «μετά από πολλά πειράματα καταφέραμε να παράξουμε από τον ίδιο ελαιώνα, ίδιας ποικιλίας και όλα με 100% εκπυρήνωση, τρία τελείως διαφορετικά ελαιόλαδα, όλα όμως με έναν πραγματικά ξεχωριστό οργανοληπτικό χαρακτήρα. Η συγκομιδή τους έγινε από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 και όλα έχουν φρουτώδες άνω του 4,8!» Όπως μάλιστα ο ίδιος εξηγεί: «Στις φιάλες που υπάρχουν μέσα στην κασετίνα στο ξύλινο μέρος του φελλού έχουν χαραχθεί με πυρογραφία τα γραμματα P, M και Κ απο την ονομασια PaMaKo, ενώ συνοδεύονται από ένα γράμμα-πάπυρο με όλες τις πληροφορίες των ελαιολάδων (ημερομηνία συγκομιδής, οργανοληπτικό προφίλ, πληροφορίες για το πώς δοκιμάζουμε ένα ελαιόλαδο κ.ά.) και ενα μοναδικό mail ώστε να μπορεί όποιος το θελήσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας για να απαντήσουμε σε επιπλέον ερωτήσεις αλλά και να ενημερώσουμε πώς συνδυάζεται καλύτερα κάθε ελαιόλαδο με διαφορετικά φαγητά και γλυκά ώστε να δημιουργηθεί μια μοναδική γευστική εμπειρία».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.