Τόπος καταγωγής τους το Γοµάτι, ένας γραφικός οικισµός στην Ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής ανάµεσα στην πατρίδα του Αριστοτέλη και το Αγ. Όρος µε µοναδικό µεσογειακό µικροκλίµα, που ευνοεί την ελαιοκαλλιέργεια, και την ενέργεια που αναδίδει η αριστοτελική φιλοσοφία, η οποία και ενέπνευσε το όνοµα του ελαιολάδου και τη δηµιουργία του. Είναι η πορεία από το σπόρο στο φυτό, από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο, η ολοκλήρωση. Με αυτές τις περγαµηνές το νεότευκτο Entelechia είναι µία ετικέτα ελαιολάδου που προέρχεται από την εξαιρετικής ποιότητας Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής και παράγεται αποκλειστικά µε ψυχρή έκθλιψη διατηρώντας την πλούσια γεύση, το άρωµα και το χρώµα του. Ένα µεσαίας έντασης ελαιόλαδο, που γευσιγνωστικά χαρακτηρίζεται για την πικρή και αντίστοιχα πικάντικη γεύση µε µακρά επίγευση. Τα αρώµατά του παραπέµπουν στο φρέσκο γρασίδι, τα φύλλα της ελιάς και της ντοµάτας, την αγκινάρα και το αµύγδαλο. Επιπλέον, διατηρούνται οι σηµαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες καθώς και οι βιταµίνες που περιέχει (Α, K, D), ενώ η οξύτητά του παραµένει χαµηλή.
Η βραβευµένη συσκευασία
Το entelechia φυλάσσεται σε µια ιδιαίτερα κοµψή, γυάλινη φιάλη µε σκούρο χρώµα ώστε να προστατεύει το ελαιόλαδο από το φως και να διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η µελέτη της συσκευασίας του απέσπασε το πρώτο βραβείο στα ΕΒΓΕ 2022 (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασµού Οπτικής Επικοινωνίας), η οποία και προστέθηκε στη µεγάλη σειρά των βραβείων του.