Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλουραλισμός σε αρώματα και γεύσεις από τον ιδιόκτητο ελαιώνα της οικογένειας Θανόπουλου

Σε µια ελαιοπαραγωγική περιοχή µε ιδανικές συνθήκες µικροκλίµατος, χλωρίδας και πανίδας, που µπορούν να προσδώσουν στο ελαιόλαδο πρωτογενή χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας και πλουραλισµό στα αρώµατα και τις γεύσεις, δραστηριοποιείται η οικογένεια Θανόπουλου.

Ο λόγος για την Κορυφή Ηλείας, έναν τόπο µε ιστορία και µεγάλη εµπειρία στην ελαιοπαραγωγή. Εκεί τα ελαιόδεντρα της οικογένειας καλλιεργούνται σε πλαγιές µε απόλυτη φροντίδα, µεταφέρονται στο ελαιοτριβείο σχεδόν αµέσως µετά τη συγκοµιδή, για να δώσουν το φρεσκοστυµµένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Το Λιοστάσι µου». Ένα προϊόν πρώιµης συγκοµιδής και ψυχρής έκθλιψης, το οποίο µετά από ελάχιστο φιλτράρισµα φυλάσσεται σε αεροστεγείς δεξαµενές που εξασφαλίζουν την προστασία του από το οξυγόνο, το φως και τη θερµότητα µέχρι την εµφιάλωση. Η επιµελής αυτή φροντίδα προσφέρει έναν φυσικό χυµό ελιάς, µε υψηλές σε περιεκτικότητα υγειοπροστατευτικές φαινόλες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος The Top 50 Ελαίας Καρπός

Σηµειώνεται ότι το ελαιόλαδο «Το Λιοστάσι µου» είναι περιορισµένης παραγωγής, αφού σύµφωνα µε τους ανθρώπους της εταιρείας «αποτελεί τη δέσµευσή µας για την ποιότητα, τη σχέση σεβασµού µε τη φύση, τη συνέπειά µας αλλά και την ταπεινότητά µας µπροστά στις διεθνείς διακρίσεις. Σκοπός µας είναι το τελικό αποτέλεσµα να είναι µοναδικής ταυτότητας».

Άλλωστε τα βραβεία και οι διακρίσεις του brand σε διεθνές επίπεδο πιστοποιούν την άριστη ποιότητά του. Έχει δοκιµαστεί από πάνελ ειδικών του ελαιολάδου και της γεύσης και έχει χαρακτηριστεί «ως ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο µε πλούσια γεύση και φρουτώδες άρωµα. Η ισορροπία του ανάµεσα στο πικρό και το πικάντικο µπορεί να συνοδεύσει ιδανικά πράσινες σαλάτες κόκκινο κρέας, µανιτάρια, όσπρια, ζυµαρικά και σούπες.

Σε ό,τι αφορά τους επόµενους στόχους της οικογένειας, υπερισχύει η ισχυροποίηση του brand στη διεθνή αγορά, η οποία απαιτεί  συστηµατική και µακροχρόνια προσπάθεια, γι’ αυτό, όπως οι ίδιοι τονίζουν «συνεχίζουµε την προσπάθειά µας, απολαµβάνουµε το ταξίδι…».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια σχέση που κρατά πάνω από 150 χρόνια είναι αυτή των Μεσογειακών Ελαιώνων µε το ελαιόλαδο. Η αρχή της βρίσκεται πίσω στα 1870 και...

REPORTS

Η Μινέρβα, τιμώντας τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της και επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας, ανακοινώνει...

REPORTS

Σε τενεκέδες έχει ήδη μπει το πρώτο λάδι του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο από την έκθεση δοκιμών χημικής ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται...

REPORTS

Τον δρόμο προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια προς τις υπηρεσίες της ΕΕ παίρνει ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...