Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου γράφουν ιστορία με πάνω από 1.000 διεθνή βραβεία

Με την απόλυτη επιτυχία του 100%, με 13 βραβεία σε 13 συμμετοχές των βιολογικών και gourmet ελαιολάδων τους στην Αργεντινή, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ξεπερνούν τα 1.000 διεθνή βραβεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς Ελαιοκομίας, ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πετυχαίνει να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η υπέρβαση αυτή σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου OLIVINUS International Olive Oil Competition, στον τελευταίο  αναγνωρισμένο  διεθνή διαγωνισμό  ελαιολάδων για την χρονιά του 2024.

Ο OLIVINUS IOOC 2024 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων, από 20 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον Νο. 1 διεθνή διαγωνισμό της Αμερικανικής ηπείρου και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 13 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 13 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, τα οποία σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 100% συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν πέντε ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, τέσσερα ελαιόλαδα με Prestige Gold και τέσσερα ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά, οι 13 χρυσές βραβεύσεις στον 18ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2024 για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, είναι:

GRAND PRESTIGE GOLD

PLUS HEALTH BLUE evoo

SYLLEKTIKON Gourmet evoo

AGOURELAIO Early Harvest Organic

ENSTAGMA Saffron & Sage

PLUS HEALTH GREEN evoo

PRESTIGE GOLD

ARMONIA Monovarietal Organic

MASTERPIECE Blend evoo

 Flavored Gourmet Enigma

ENSTAGMA Saffron & Rosemary

GOLD AWARD

FYLLIKON First Harvest Organic

OLEOASTRON gourmet evoo

TREASURE blend evoo

ENSTAGMA Saffron

Είναι από τις ελάχιστες φορές στα 18 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS που Έλληνας ελαιοπαραγωγός και Ελληνικά βιολογικά και γαστρονομικά ελαιόλαδα, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα, διακρίνονται στο σύνολο τους με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Είναι σίγουρα μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή όταν ελαιόλαδα Έλληνα ελαιοπαραγωγού αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους και έγκριτους διαγωνισμούς ελαιολάδων ανά τον κόσμο, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ ταυτόχρονα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Παράλληλα η εξαιρετική αυτή διεθνούς κύρους πολλαπλή επιβράβευση στην Αργεντινή, σηματοδοτεί για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου την υπέρβαση των 1.000 διεθνών βραβείων, που για την ακρίβεια φτάνουν τα 1.012, τα οποία αποτελούν έναν μοναδικό αριθμό επιβραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Σημειολογικά θα πρέπει να τονιστεί ότι με αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και με αυτό τον τρόπο γενικότερα, προάγονται και βρίσκουν τη θέση τους στο χάρτη της παγκόσμιας Ελαιοκομίας η Ελλάδα και η Σπάρτη, ως χώρα και τόπος παραγωγής, η Ελληνική βιολογική Ελαιοκομία και οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έναν από τους καλύτερους περιέκτες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί ο κυλινδρικός χαρτονένιος ασκός, η καινοτόμα συσκευασία των 3 λίτρων που έφεραν στην...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με δύο ετικέτες premium εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων η Elli’s Farm κάθε χρόνο αποσπά παγκόσμια αναγνώριση σε διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

REPORTS

Στους κατάφυτους πρόποδες του Ταϋγέτου, στην καρδιά της Λακωνίας, γεννήθηκε το νέο εγχείρημα του Παναγιώτη Κυριακόπουλου, παραγωγού με βαθιές ρίζες από την Σπάρτη και...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε και επίσημα ο φάκελος που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΕ για να χαρακτηριστεί ΠΟΠ προϊόν, η ντόπια ποικιλία ελιάς...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...