Ελαιόφυλλα από εκμεταλλεύσεις πλησίον της Ρώμης, στην περιοχή του Λάτιο, που ανήκουν στον συνεταιρισμό Coldiretti και συγκεκριμένα στον παραγωγό της ετικέτας Sabina DOP συλλέγονται για την παραγωγή της μπίρας Birra Olea. Τα ελαιόφυλλα προσδίδουν υγιεινές ιδιότητες στην μπίρα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πολυφαινόλες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζουν το γευστικό της προφίλ καθώς εξισορροπούν την οξύτητα και την πικράδα με μία ιδιαίτερη καπνιστή γεύση.
H χειροποίητη Birra Olea βρίσκεται σε ανοδική πορεία από κάθε άποψη, καθώς τόσο η φήμη, όσο και η κατανάλωσή της αυξάνονται. Αποτελεί την απόδειξη αφενός μιας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ συντελεστών της ελαιοκομίας και της ζυθοποιίας, και αφετέρου του ελκυστικού αποτελέσματος που μπορεί να προκύψει από τον συνδυασμό παράδοσης και πρωτοτυπίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της μπίρας δεν έχει μόνο οικονομική σημασία για την περιοχή, αλλά και συμβολική. Πριν από μια πενταετία, σεισμοί που έπληξαν το Λάτιο, προκάλεσαν πολλά θύματα και ζημιές. Η γένεση ενός καινοτόμου προϊόντος από την καρδιά της πληγείσας περιοχής, αποτελεί μήνυμα αναγέννησης και ελπίδας, σύμφωνα με τον Claudio Lorenzini, ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας Alta Quota στο Rieti και εφευρέτη της Birra Olea.