Οι δύο αδερφές έχουν µοιράσει ρόλους, µε την Κατερίνα να αναλαµβάνει τον γενικό συντονισµό και τις δράσεις εξωστρέφειας, ενώ η αρχιτέκτονας Φιλάνθη καταπιάνεται µε τον σχεδιασµό και την εµφάνιση του τελικού προϊόντος. Αρωγός στην όλη προσπάθεια στέκεται πάντα ο πατέρας Κωστάµος, ο οποίος καλύπτει τα κενά όταν οι ρυθµοί της καθηµερινότητας το απαιτούν. Για παράδειγµα, τα προϊόντα της STALIÁ έχουν βρει τον δρόµο τους για τα σαλόνια της SIAL Paris (19-23 Οκτωβρίου) µέσω της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή πάνω στη περίοδο συγκοµιδής. Εκείνες λοιπόν τις µέρες, ο έµπειρος πατέρας θα βρίσκεται στο χωράφι ώστε να ολοκληρωθεί η συγκοµιδή.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 985 της Agrenda
Να σηµειωθεί πως το ελαιόλαδο STALIÁ εξάγεται σε Ευρώπη (Γερµανία, Ολλανδία, ∆ανία, Γαλλία, Νορβηγία), Ασία (Νότια Κορέα, Ιαπωνία) αλλά και Αυστραλία. Εδώ και λίγο καιρό µπορεί ο ενδιαφερόµενος να δοκιµάσει και αγοράσει δια ζώσης το τυποποιηµένο ελαιόλαδο της οικογένειας στο «Feel the Drop of Greece» δίπλα στην Barla Beach του παραλιακού οικισµού της Μαραθούπολης.
Ένα προϊόν σε τέσσερεις μορφές ψάχνει δίκαιη θέση στο τραπέζι
Το µονοποικιλιακό ελαιόλαδο STALIÁ βγαίνει σε οµοιόµορφες minimal συσκευασίες των 50 και 250 και 500 χιλιοστόλιτρων, µε αισθητική που διευκολύνει την προσφορά του ως δώρο. Παράλληλα προσεγγίζει και την οικογένεια µέσω ειδικής συσκευασίας του 1,5 λίτρου µε τη διακριτική ονοµασία «Family Drops». «Η STALIÁ έρχεται πάντα µε διάθεση να είναι προσιτή στον καταναλωτή. Θέλουµε η τιµολόγηση να είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας και ενιαία», εξηγεί στην Agrenda η Κατερίνα Μπουγάτσου.
Μια STALIÁ έξτρα παρθένου ελαιολάδου διατηρεί υψηλό φρουτώδες και πικάντικο έχοντας ταυτόχρονα ισορροπηµένο µέσο πικρό. Είναι ένα ανώτατης ποιότητας ελαιόλαδο µε έντονα αρώµατα φρούτων και φρεσκάδας και εξαιρετική αρµονία. Επίσης τυποποιείται µε υψηλές προδιαγραφές σε Κυλινδρικό Μεταλλικό (Λευκοσιδηρό) δοχείο η σε βαµµένη φιάλη που το προστατεύει από το φως και το οξυγόνο, στο οποίο µπορεί να παραµείνει αναλλοίωτο για µακρύ χρονικό διάστηµα.
Το ελαιόλαδο θέλει προσαρµογή
H STALIÁ στρέφεται σταδιακά στη γευσιγνωσία (Food Pairings) και τον ελαιοτουρισµό. Οι δύο αδελφές Μπουγάτσου σχεδιάζουν ο ελαιώνας τους να γίνει επισκέψιµος και να φιλοξενεί ποικιλία δραστηριοτήτων, από περιπάτους µέχρι ασκήσεις µε πιλάτες υπό τον ίσκιο της Κορωνέικης. Η Κατερίνα επιθυµεί η προσέγγιση στον ελαιώνα να είναι ολιστική, περιλαµβάνοντας όχι µόνο το σώµα αλλά και τον ψυχισµό και τις πνευµατικές αναζητήσεις.
«∆εν υπάρχει το τέλειο ελαιόλαδο. Ανάλογα τη χρήση και το σκοπό, όλα παίζουν», υπογραµµίζει η Κατερίνα Μπουγάτσου, εξηγώντας πως θα πρέπει να αλλάξουν µερικές νόρµες στην Ελλάδα αναφορικά µε τα εστιατόρια. «Στη ντοµατοσαλάτα, ταιριάζει περισσότερο ένα ήπιο ελαιόλαδο από Κολοβή ελιά, ενώ στη κλασική χωριάτικη µπορούµε να δοκιµάσουµε ελαιόλαδο µεσαίας έντασης από Κορωνέϊκη ή Αθηνοελιά. Λίγοι γνωρίζουν πραγµατικά τις εγχώριες ποικιλίες και αυτό πρέπει να αλλάξει άµεσα» εξηγεί.