Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον LONDON IOOC 2024

Υψηλού επιπέδου διακρίσεις πέτυχαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πρωτεύουσα το Λονδίνο, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2024 (LONDON IOOC 2024), με δεκατρείς βραβεύσεις ελαιολάδων τους και βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96%.

Ο LONDON IOOC, είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9 στα 10, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2024 έφτασε τα 925 ελαιόλαδα προερχόμενα από 33 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, όπως Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Κίνα, Τυνησία, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ιαπωνία κ.ά.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2024, με τα εξειδικευμένα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα τους, και τιμήθηκαν με τον αριθμό των δεκατριών (13) βραβείων.

Συνολικά, βραβεύτηκαν με 4 πλατινένια, 7 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης.Ειδικότερα, τα δεκατρία (13) βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2024 είναι:

  • FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο – Πλατινένιο
  • AGOURELAIO Βιολογικό – Πλατινένιο
  • PLUS HEALTH GREEN evoo – Πλατινένιο
  • Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο
  • MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό
  • OLEOASTRON Gourmet Evoo – Χρυσό
  • GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό
  • TREASURE blend evoo – Χρυσό
  • SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό
  • ARMONIA Βιολογικό – Χρυσό
  • PLUS HEALTH BLUE evoo – Χρυσό
  • MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο
  • ENSTAGMA Gourmet evoo – Ασημένιο

Η εξαιρετική αυτή επιβράβευση στο Λονδίνο είναι διεθνούς κύρους και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 32 χρόνια.

Παράλληλα με τις δεκατρείς (13) αυτές βραβεύσεις στο Λονδίνο, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου δημιουργούν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ 904 διεθνών βραβείων στους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς διαγωνισμούς του κόσμου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή να αναγνωρίζονται τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Κροκεές αναπνέουν τον καθαρό αέρα του Ταϋγέτου, αγκαλιάζονται από την αύρα του Λακωνικού κόλπου που µαζί µε το πλούσιο υπέδαφος αποτελούν τις συνισταµένες...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το brand Mesimeri είναι µια ιδέα που µέσα της αγκαλιάζει τις µυρωδιές, τις γεύσεις και τις αναµνήσεις της παιδικής ηλικίας των εµπνευστών της

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρουτώδης χαρακτήρας και ντελικάτη γεύση με πολύ καλές ισορροπίες πικρού και πικάντικου χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove.

REPORTS

Κορυφαία προϊόντα διατροφής από την Αρχαία Ολυµπία σε κάθε σηµείο του κόσµου» είναι το όραµα της οικογένειας Καράµπελα, µε αιχµή την τέταρτη γενιά.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...