Οι διπλές χρυσές διακρίσεις της Ελλάδας ανέρχονται σε εννιά. Το βραβείο για το καλύτερο ελαιόλαδο στην Ελλάδα απέσπασε το Laurel & Flame από την Ηλεία, ενώ το βραβείο για το καλύτερο ελαιόλαδο ανά ποικιλία κατέκτησε το Ηώ Βιολογικό Αγουρέλαιο της οικογένειας Γλιγλή από τη Λέσβο, που πήρε επίσης και το Ειδικό βραβείο για το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο ανά περιοχή για τα νησιά του Αιγαίου. Ο επόμενος διαγωνισμός θα διοργανωθεί στη Σητεία της Κρήτης.
Φέτος στον ATHENA συμμετείχαν 570 ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία δοκίμασαν και αξιολόγησαν 25 κριτές από 12 χώρες. Οι εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν τη διεθνή κριτική επιτροπή προέρχονται από Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Τουρκία και, φυσικά, Ελλάδα· τα ελαιόλαδα προέρχονται από 24 χώρες του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου, το 52% ελληνικά και το 48% ξένα. Η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 30%, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται πολλά από τα πιο γνωστά και καλύτερα ελαιόλαδα της υφηλίου.