Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ΠΑΜΑΚΟ πιστοποιεί το ελαιόλαδό της ως συμπλήρωμα διατροφής και στην Γαλλία

Η PAMAKO UP Mountain Bio EVOO ανακοινώνει την επιτυχή έγκριση και πιστοποίηση του ελαιόλαδού της ως συμπλήρωμα διατροφής και σε τρίτη ευρωπαϊκή χώρα, την Γαλλία.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο διευθυντής της Ανδρουλάκης Ευτύχιος, τονίζει την σημασία της πιστοποίησης, και δηλώνει πανευτυχής που ένα ελληνικό ελαιόλαδο θα είναι σε θέση να πουλιέται στα ράφια φαρμακείων μίας μεγάλης χώρας όπως η Γαλλία, ως ένα κορυφαίο και υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι και μια τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα,η Γαλλία, μετά απο πολύ καιρό αξιολόγησης και ερευνών του αντίστοιχου ΕΟΦ πιστοποίησε το ελαιόλαδο μας ως συμπλήρωμα διατροφής.

Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας και τον αριθμό έγκρισης πιστοποίησης και σύντομα θα βρεθούμε και στα φαρμακεία της Γαλλίας νόμιμα και με συνταγογράφηση. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση που ενα Ελληνικό ελαιόλαδο καταφέρνει πρώτο παγκοσμίως, αν δεν κάνουμε λάθος, να εγκρίνεται και να πιστοποιείται ως Συμπλήρωμα διατροφής. Και μιας και μιλάμε για πιστοποίηση-έγκριση να διευκρινήσουμε πως δεν μιλάμε για Γνωστοποίηση ΕΟΦ. Η γνωστοποίηση ειναι το πρώτο βήμα που γίνεται, κάτι σαν αριθμός πρωτοκόλλου, μεχρι την έρευνα, αδειοδότηση και έγκριση της πιστοποίησης απο οποιοδήποτε εκάστοτε ΕΟΦ. Μέχρι στιγμής, απο ότι ξέρουμε, κανένα ελαιόλαδο πανευρωπαικά δεν έχει λάβει έγκριση μεχρι και το 2019 όπου λάβαμε την πρώτη απο τον ΕΟΦ του Βελγίου σε συνεργασία φυσικά με την εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής που πίστεψε σε αυτό το όραμα πριν από 7 χρόνια.

Πολύ χαρούμενοι επίσης που για άλλη μια χρονιά καταφέραμε να βραβευθούμε με πάνω απο 30 διεθνή και εθνικά βραβεία και να βάλουμε την Τσουνάτη στον χάρτη των καλύτερων οργανοληπτικά ποικιλιών. Φτάσαμε έτσι στο σύνολο τις 104 βραβεύσεις για τα τελευταία 6 χρόνια που λαμβάνουμε μέρος σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Και όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν αν δεν ερχόντουσαν έπειτα απο την συνέργεια με τον Μιχάλη και μετά από ένα συνεχή πειραματισμό και καθε χρόνο πολλές καινοτομίες στον σχεδιασμό και κατασκευή μηχανημάτων στο ελαιουργείο και για το χωράφι. Μάλιστα κάποιες από αυτές κυρίως φέτος μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους!»

Ανδρουλάκης Ευτύχιος

Διευθυντής της PAMAKO UP Mountain Bio EVOO

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων. Όπως το γαλλικό κρασί ή η βελγική σοκολάτα, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γαστρονομικής κληρονομιάς της...

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...