Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ζύμωση της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμών με την χρήση προβιοτικών

Την Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel της όμορφης Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioticOlives με τίτλο ¨Ζύμωση Επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών με χρήση Προβιοτικών ως Καλλιέργεια Εκκίνησης¨.

Η έναρξη σηματοδοτήθηκε με τον κύριο Στέλιο Δρυ, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας foodstandard Α.Ε., συντονιστή φορέα του έργου, να παίρνει τον λόγο καλωσορίζοντας το κοινό. Ο κύριος Δρυς μίλησε για την σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους του εμπλεκόμενους με αυτό.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Στέρνας, κύριος Αδαμόπουλος Σταύρος, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Όπως ανέφερε, η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνας ήταν μεγίστης σημασίας.

Ο κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α., παρουσίασε τα σημαντικά αποτελέσματα του έργου και μίλησε για τα ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου. Έπειτα από μία εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, γράφτηκε ο επίλογος της εκδήλωσης.

Το ProbioticOlives δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για την προώθηση της υγείας των καταναλωτών, την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της αειφορίας στην αγροτική παραγωγή.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Βάσει απόφαση έγκρισης αποτελέσματος ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την...

REPORTS

Στην Στερεά Ελλάδα, η παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μια δραστηριότητα που κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο έδαφος σε σχέση με την κυρίαρχη παραγωγή επιτραπέζιας...

Food Insider

Περίοδο άνθησης διανύουν τα αρωματισμένα ελαιόλαδα με την αγορά τους να αναμένεται να διπλασιαστεί εντός της επόμενης δεκαετίας και να φτάσει σε αξία από...

REPORTS

«Χωρίς τη γνώση δεν θα μπορούσαμε να πείθουμε τους πελάτες μας. Πειραματιζόμασταν στον αγρό και το ελαιοτριβείο κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισαν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...