Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελληνοϊσπανική συνεργασία με φόντο την απόλαυση του ελαιολάδου

Μία ελληνική εταιρία (Mykonos Olive Oil Tasting) και μία ισπανική (Elaia Zait) συνεργάζονται προκειμένου να προωθήσουν στην ελληνική αγορά προϊόντα που δίνουν πρόσθετες διαστάσεις στην απόλαυση του ελαιολάδου.

Χώρες με μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα του ελαιολάδου, η Ελλάδα και η Ισπανία, έρχονται πιο κοντά μέσα από την συμφωνία των δύο αυτών εταιρειών, η οποία προσδίδει αξία στην κατανάλωση του προϊόντος.

Η Mykonos Olive Oil Tasting είναι μία επιχείρηση που ασχολείται με την εκπαίδευση στον τομέα του ελαιολάδου, παρέχοντας συμβουλές σε παραγωγούς, ελαιοτριβεία, καταναλωτές, και σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού⋅ στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει συχνά σεμινάρια γευσιγνωσίας, γαστρονομίας και μεσογειακής διατροφής.

Η Elaia Zait δραστηριοποιείται στην παρασκευή και την ανάπτυξη στοιχείων που τονώνουν την αισθητική στην κατανάλωση ελαιολάδου⋅ επιπλέον, ασχολείται με τις πωλήσεις διαφόρων τύπων σκευών τα οποία εκλεπτύζουν ουσιαστικά την γευστική εμπειρία των καταναλωτών, όπως αναφέρεται στο έγκυρο ισπανόφωνο Mercacei.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών περιλαμβάνει την προώθηση τέτοιων προϊόντων σε μια αγορά όπως η ελληνική, όπου το ελαιόλαδο είναι περιζήτητο, καθημερινό είδος ανάγκης⋅ η χώρα μας, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο μέγεθος στην ελαιοπαραγωγή παγκοσμίως, βρίσκεται επίσης σε μία από τις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την κατανάλωση ανά άτομο. Αυτό είναι λογικό φυσικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο στενά συνδεδεμένο είναι το ελαιόλαδο με την μεσογειακή και ειδικά την ελληνική διατροφή, και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την συγκεκριμένη συνεργασία, προκειμένου να κυκλοφορήσουν εκλεπτυσμένες φόρμες που θα αντανακλούν αισθητικά το κύρος του προϊόντος.

Τα προϊόντα της ισπανικής Elaia Zait θα διατεθούν σύντομα στην Ελλάδα, και οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα πρέπει να απευθύνονται στην Mykonos Olive Oil Tasting για την παραλαβή τους, μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί η εταιρεία για την σχετική πλοήγηση στην ελληνική αγορά.

Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει ανάλογη σύμπραξη των εταιρειών για την διανομή ανάλογων προϊόντων σε άλλες κοντινές αγορές, όπως η τουρκική και η κυπριακή. Η διάδοση της κουλτούρας του ελαιολάδου αποτελεί παράγοντα ευεξίας για το ευρύ κοινό, κάτι που τονίζεται επιπλέον με την μέριμνα για την αισθητική, η οποία απεικονίζει κατά κάποιον τρόπο την ποιότητα του προϊόντος.

Συμφωνίες όπως αυτή, δείχνουν ότι εκπρόσωποι από χώρες που αποτελούν ανταγωνιστικά μεγέθη του κλάδου, μπορούν ενίοτε να δημιουργούν σχήματα συνεργασίας, από τα οποία προκύπτει κέρδος για την αξία του ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων. Όπως το γαλλικό κρασί ή η βελγική σοκολάτα, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γαστρονομικής κληρονομιάς της...

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...