Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την Κριτσά Λασιθίου και με γνώμονα την ποιότητα γεννήθηκε το βιολογικό EVOO «Σκουτάρι»

Έναν από τους καλύτερους περιέκτες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί ο κυλινδρικός χαρτονένιος ασκός, η καινοτόμα συσκευασία των 3 λίτρων που έφεραν στην αγορά οι δημιουργοί του Skoutari Olive Oil.

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου πραγματοποιούν η Μαρία Σγουρού και ο Ανάργυρος Βάρδας αναλαμβάνοντας τους οικογενειακούς ελαιώνες στην Κριτσά Λασιθίου και βάζοντας στόχο να παράξουν ένα ελαιόλαδο που θα ξεχώριζε όχι μόνο για τη γεύση και τα αρώματά του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Έτσι, το 2020 γεννήθηκε το «Σκουτάρι» από Κορωνέικη ποικιλία. Ένα βιολογικό EVOO, πρώιμης συγκομιδής, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Παράγεται στο σύγχρονο ελαιουργείο της οικογένειας Κοκολάκη, που υποστηρίζει με ζήλο την προσπάθεια των παραγωγών αναβαθμίζοντας συνεχώς τον εξοπλισμό του, σε συνεργασία με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης και την Oliverse που είναι υπεύθυνοι για τον αυστηρό έλεγχο ποιότητας, αποκλειστικά από τους επισκέψιμους ελαιώνες της οικογένειας Βάρδα. Διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα, σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τη διεθνή αγορά, έχοντας στο σύντομο αυτό διάστημα αποσπάσει πολλαπλές διακρίσεις από καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 43 του Ελαίας Καρπός

 

Φυσικά επειδή το ταξίδι στο ελαιόλαδο δεν τελειώνει ποτέ, οι ανήσυχοι δημιουργοί στην προσπάθειά τους να διασώσουν και να διαδώσουν μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες ελιάς, τη Χονδρολιά Κρήτης ή Θρουμπολιά, που τείνει να εξαφανιστεί στο νησί, λάνσαραν στις αρχές του 2024 το νέο μωβ «Skoutari», από Χονδρολιά, το οποίο διατίθεται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και μόνο στη συσκευασία των 60ml, ενώ μέσα στη χρονιά παρουσίασαν τον καινοτόμο κυλινδρικό ασκό των 3 λίτρων, ο οποίος εκτός από το ότι προφυλάσσει από το ηλιακό φως,  δεν επιτρέπει την είσοδο του  αέρα,  καθώς αδειάζει σταδιακά, εξασφαλίζοντας μακροβιότητα για το προϊόν, αφού δεν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με την απόλυτη επιτυχία του 100%, με 13 βραβεία σε 13 συμμετοχές των βιολογικών και gourmet ελαιολάδων τους στην Αργεντινή, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με δύο ετικέτες premium εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων η Elli’s Farm κάθε χρόνο αποσπά παγκόσμια αναγνώριση σε διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου.

REPORTS

Στους κατάφυτους πρόποδες του Ταϋγέτου, στην καρδιά της Λακωνίας, γεννήθηκε το νέο εγχείρημα του Παναγιώτη Κυριακόπουλου, παραγωγού με βαθιές ρίζες από την Σπάρτη και...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε και επίσημα ο φάκελος που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΕ για να χαρακτηριστεί ΠΟΠ προϊόν, η ντόπια ποικιλία ελιάς...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...