Ο χαρακτηρισμός της Κολοβής Ελιάς Λέσβου (βρώσιμης) ως προϊόν Π.Ο.Π – Π.Γ.Ε θα εδραιώσει και θα αναδείξει την ταυτότητα του είδους ελιάς, καθώς και την σύνδεση του με το νησί της Λέσβου δημιουργώντας πρόσθετα κίνητρα στους καλλιεργητές του να ασχοληθούν με την τυποποίηση της.
Η παρουσίαση του φακέλου πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, ελαιοκαλλιεργητών – τυποποιητών από τον Σέρκο Χαρουτουνιάν Καθηγητή Χημείας, στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συντονιστή της Θεματικής Ενότητας «Οργανική Χημεία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.