Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 9ου διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων «KOTINOS 2024»

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία φάση της αξιολόγησης των δειγμάτων του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2024» που διοργανώνεται από την Λέσχη Φίλων ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Τυποποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Τουρκία και Βραζιλία, διακρίθηκαν και φέτος καταλαμβάνοντας διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους.

Παρά τις δυσκολίες της και φετινής ελαιοπαραγωγής σε όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου, οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και μοιρασμένες σε εγχώρια και διεθνή brands.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου, είναι ο μόνος Διαγωνισμός που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα, είναι απόλυτα αξιοκρατικός και με βραβεία (ένα για κάθε κατηγορία) μόνο στα ελαιόλαδα που διακρίνονται και λαμβάνουν βαθμολογία πάνω από 70/100 και αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης στον φετινό διαγωνισμό ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ. Γιώργος Κουτέλας, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 6.00μμ.

Δείτε εδώ αναλυτικά πίνακες με τους διακριθέντες σε κάθε κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Υψηλού επιπέδου διακρίσεις πέτυχαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πρωτεύουσα το Λονδίνο, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive...

REPORTS

Οι Κροκεές αναπνέουν τον καθαρό αέρα του Ταϋγέτου, αγκαλιάζονται από την αύρα του Λακωνικού κόλπου που µαζί µε το πλούσιο υπέδαφος αποτελούν τις συνισταµένες...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το brand Mesimeri είναι µια ιδέα που µέσα της αγκαλιάζει τις µυρωδιές, τις γεύσεις και τις αναµνήσεις της παιδικής ηλικίας των εµπνευστών της

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρουτώδης χαρακτήρας και ντελικάτη γεύση με πολύ καλές ισορροπίες πικρού και πικάντικου χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...