Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 9ου διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων «KOTINOS 2024»

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία φάση της αξιολόγησης των δειγμάτων του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2024» που διοργανώνεται από την Λέσχη Φίλων ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Τυποποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Τουρκία και Βραζιλία, διακρίθηκαν και φέτος καταλαμβάνοντας διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους.

Παρά τις δυσκολίες της και φετινής ελαιοπαραγωγής σε όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου, οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και μοιρασμένες σε εγχώρια και διεθνή brands.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου, είναι ο μόνος Διαγωνισμός που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα, είναι απόλυτα αξιοκρατικός και με βραβεία (ένα για κάθε κατηγορία) μόνο στα ελαιόλαδα που διακρίνονται και λαμβάνουν βαθμολογία πάνω από 70/100 και αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης στον φετινό διαγωνισμό ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ. Γιώργος Κουτέλας, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 6.00μμ.

Δείτε εδώ αναλυτικά πίνακες με τους διακριθέντες σε κάθε κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως που εμφιαλώνεται σε χάρτινη φιάλη έκανε το ντεμπούτο του στην στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, SIAL 2024, στο Παρίσι,...

REPORTS

Κρητική γη, ένας τόπος µε πλούσια ιστορία και παράδοση, έχει αναδείξει στο πέρασµα των αιώνων προϊόντα µοναδικής ποιότητας. Ένα από αυτά είναι αναµφίβολα το...

REPORTS

Έναν από τους καλύτερους περιέκτες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί ο κυλινδρικός χαρτονένιος ασκός, η καινοτόμα συσκευασία των 3 λίτρων που έφεραν στην...

REPORTS

Με την απόλυτη επιτυχία του 100%, με 13 βραβεία σε 13 συμμετοχές των βιολογικών και gourmet ελαιολάδων τους στην Αργεντινή, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...