Connect with us

Αναζήτηση

Food Insider

Σε Σαουδάραβες περνά το 100% της Elawon με τα χρυσά ελαιόλαδα

Σε όμιλο τροφίμων στη Σαουδική Αραβία περνά η Elawon, το κυριολεκτικά χρυσό brand ελαιoλάδου του Γιάννη Καμπούρη, το οποίο από το 2014 μέχρι σήμερα κυριάρχησε σε premium αγορές όπως είναι το Dubai και η ευρύτερη γειτονιά της αραβικής χερσονήσου.

Επίσημη ενημέρωση από τον δημιουργό της Elawon, Γιάννη Καμπούρη, η απορρόφηση της εταιρείας έγινε από όμιλο – ηγέτη στον τομέα των τροφίμων, που θα δώσει, κατά τη διοίκησή της «νέα δυναμική στο brand, με έμφαση στην ανάπτυξη στα Ultra Luxury και Premium προϊόντα της».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε το 2014 από τον φιλόλογο Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος πέρα από την προώθηση του προϊόντος του, συνέβαλε στην υποστήριξη της έρευνας για τη χρήση του ελαιολάδου εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Πανεπιστήμιο Βογιαδολίδ της Ισπανίας.

Το Elawon, εξάλλου, είχε γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης τόσο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ ), όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Για καιρό υπήρξε το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο, καθώς είχε βγάλει έκδοση «με φύλλα βρώσιμου χρυσού», ενώ παράλληλα με το συγκεκριμένο προϊον, η εταιρεία λάνσαρε 34 ακόμα κωδικούς όπως ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, σαπούνια, pesto κά., καθώς και επιχειρηματικά δώρα.

Η εξαγορά της από τον συγκεκριμένο όμιλο, η οποία θα είναι σε ισχύ από τις 31.12.2023, αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω τα premium προϊόντα της στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...