Connect with us

Αναζήτηση

Food Insider

Σε Σαουδάραβες περνά το 100% της Elawon με τα χρυσά ελαιόλαδα

Σε όμιλο τροφίμων στη Σαουδική Αραβία περνά η Elawon, το κυριολεκτικά χρυσό brand ελαιoλάδου του Γιάννη Καμπούρη, το οποίο από το 2014 μέχρι σήμερα κυριάρχησε σε premium αγορές όπως είναι το Dubai και η ευρύτερη γειτονιά της αραβικής χερσονήσου.

Επίσημη ενημέρωση από τον δημιουργό της Elawon, Γιάννη Καμπούρη, η απορρόφηση της εταιρείας έγινε από όμιλο – ηγέτη στον τομέα των τροφίμων, που θα δώσει, κατά τη διοίκησή της «νέα δυναμική στο brand, με έμφαση στην ανάπτυξη στα Ultra Luxury και Premium προϊόντα της».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε το 2014 από τον φιλόλογο Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος πέρα από την προώθηση του προϊόντος του, συνέβαλε στην υποστήριξη της έρευνας για τη χρήση του ελαιολάδου εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Πανεπιστήμιο Βογιαδολίδ της Ισπανίας.

Το Elawon, εξάλλου, είχε γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης τόσο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ ), όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Για καιρό υπήρξε το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο, καθώς είχε βγάλει έκδοση «με φύλλα βρώσιμου χρυσού», ενώ παράλληλα με το συγκεκριμένο προϊον, η εταιρεία λάνσαρε 34 ακόμα κωδικούς όπως ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, σαπούνια, pesto κά., καθώς και επιχειρηματικά δώρα.

Η εξαγορά της από τον συγκεκριμένο όμιλο, η οποία θα είναι σε ισχύ από τις 31.12.2023, αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω τα premium προϊόντα της στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.