Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κάθε φιάλη η αριστοτελική φιλοσοφία της Εντελέχειας στο ελαιόλαδο

Η αγάπη των ανθρώπων της Paschalas Olive Oil για την ελιά και τα προϊόντα της, ο µόχθος και η συνεχής προσπάθεια, αποτελούν ένα κοµµάτι της αναγνώρισης, η οποία κρύβεται πίσω από το βραβευµένο ελαιόλαδο Entelechia.

Τόπος καταγωγής τους το Γοµάτι, ένας γραφικός οικισµός στην Ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής ανάµεσα στην πατρίδα του Αριστοτέλη και το Αγ. Όρος µε µοναδικό µεσογειακό µικροκλίµα, που ευνοεί την ελαιοκαλλιέργεια, και την ενέργεια που αναδίδει η αριστοτελική φιλοσοφία, η οποία και ενέπνευσε το όνοµα του ελαιολάδου και τη δηµιουργία του. Είναι η πορεία από το σπόρο στο φυτό, από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο, η ολοκλήρωση. Με αυτές τις περγαµηνές το νεότευκτο Entelechia είναι µία ετικέτα ελαιολάδου που προέρχεται από την εξαιρετικής ποιότητας Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής και παράγεται αποκλειστικά µε ψυχρή έκθλιψη διατηρώντας την πλούσια γεύση, το άρωµα και το χρώµα του. Ένα µεσαίας έντασης ελαιόλαδο, που γευσιγνωστικά χαρακτηρίζεται για την πικρή και αντίστοιχα πικάντικη γεύση µε µακρά επίγευση. Τα αρώµατά του παραπέµπουν στο φρέσκο γρασίδι, τα φύλλα της ελιάς και της ντοµάτας, την αγκινάρα και το αµύγδαλο. Επιπλέον, διατηρούνται οι σηµαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες καθώς και οι βιταµίνες που περιέχει (Α, K, D), ενώ η οξύτητά του παραµένει χαµηλή.

Η βραβευµένη συσκευασία

Το entelechia φυλάσσεται σε µια ιδιαίτερα κοµψή, γυάλινη φιάλη µε σκούρο χρώµα ώστε να προστατεύει το ελαιόλαδο από το φως και να διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η µελέτη της συσκευασίας του απέσπασε το πρώτο βραβείο στα ΕΒΓΕ 2022 (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασµού Οπτικής Επικοινωνίας), η οποία και προστέθηκε στη µεγάλη σειρά των βραβείων του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.