Παράγεται από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικη στη Ρόδο με ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η συγκομιδή γίνεται στις αρχές Νοεμβρίου και η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια μέρα με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Ελαίας Καρπός
Παραγωγός ο Αλέξανδρος Πασσάλης, ιδιοκτήτης του ελαιώνα που φύτεψε ο συνονόματος παππούς του στην παραλία Θεολόγου Ρόδου, μέσα στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειας. Έτσι, όπως σημειώνει ο ίδιος, προέκυψε και το όνομα «Alexandros Olive Grove» με την πρώτη εμφιάλωση να γίνεται το 2012. Από τότε η πορεία του brand είναι ανοδική και έχει αποσπάσει βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης ενώ το εστιατόριο RODI Pure Deli που δημιούργησε η οικογένεια δίπλα στο ξενοδοχείο, πραγματοποιεί πολύ συχνά γευσιγνωσίες ελαιολάδου.