Σήμερα, την olive ergo συνεχίζουν τα αδέλφια Δημήτρης και Ιωάννα με τον πατέρα τους Αποστόλη Αναγνωστόπουλο, λειτουργώντας δύο σύγχρονα ελαιοτριβεία, στο Μάνεσι και το Τρίκορφο, με αφοσίωση στη παραγωγή κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου κορωνέικης ποικιλίας.
Μέσα από τον προσεκτικό έλεγχο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα, εξασφαλίζεται αγνό και ποιοτικό ελαιόλαδο. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι που εφαρμόζονται από τους ίδιους, στα 80 στρέμματα ιδιόκτητων ελαιώνων, αλλά και από τους τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζονται, σε συνάρτηση με τη σύγχρονη τεχνολογία ψυχρής έκθλιψης που υιοθετήθηκε την τελευταία δεκαετία, διασφαλίζεται η αυθεντικότητα της γεύσης και του αρώματος του ελαιολάδου.
Μαζί με το άνοιγμα του δεύτερου ελαιοτριβείου, εισήχθησαν πρωτοποριακά στο είδος τους μηχανήματα, τα οποία ελαχιστοποιούν τον χρόνο ελαιοποίησης κατά 86%, αντί για μιάμιση ώρα που διαρκεί η τυπική διαδικασία, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια.
Μεγαλωμένος στην Καλαμάτα και περνώντας τα Σαββατοκύριακα της παιδικής του ηλικίας στο χωριό, ο Δημήτρης έζησε με τα αρώματα του ελαιοτριβείου. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για να ασχοληθεί με το μπάσκετ, ενώ μετά σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στην ΑΣΟΕΕ. Το 2014, σε πολύ νεαρή ηλικία, άρχισε να σχεδιάζει τη συσκευασία και τις εξαγωγές της One & Olive, η οποία αργότερα άλλαξε διακριτικό τίτλο σε Olive Ergo.
Έξτρα παρθένο με αυθεντική ελληνική γεύση και την υπογραφή των Αναγνωστόπουλων
Μέσα από την καινοτόμα τεχνολογία της ψυχρής έκθλιψης ξεκίνησε η σειρά One and Olive, υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που παράγεται από την οικογένεια Αναγνωστόπουλου και τους συνεργάτες της, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το εκλεκτό αυτό προϊόν, αλλά και για τη γη που το γεννάει, το Μάνεσι και το Τρίκορφο της Μεσσηνίας. Πετυχαίνοντας το συγκεκριμένο οργανοληπτικό προφίλ, που ξεχωρίζει στην αγορά χάρη στο λαμπερό, ζωντανό χρώμα με ισορροπία μεταξύ φρουτώδους, πικρής και πικάντικης γεύσης, το 2019 αναδείχθηκε ως το καλύτερο λάδι κωρονέικης ποικιλίας παγκοσμίως και ως το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο σε διεθνή διαγωνισμό. Επίσης, μια άλλη σειρά προϊόντων ελαιόλαδου, το 3TOPS, από το Τρί-κορφο, αφορά ένα αυθεντικό, ελληνικό, μεσαίας έντασης παρθένο ελαιόλαδο για μαζική παραγωγή, το οποίο διατίθεται σε ευρύτερες αγορές.
Στην premium βιολογική σειρά One & Olive, η οικογένεια Αναγνωστόπουλου θα εντάξει τον Μάρτιο ένα νέο προϊόν από ελαιώνες με αιωνόβια δέντρα, ιδιαίτερο προσανατολισμό και αναλύσεις εδάφους και υπεδάφους. Το ελαιόλαδο αυτό θα αποτυπώνει τα άγρια αρώματα του βουνού, όπως ρίγανη και θυμάρι, διατηρώντας την αυθεντικότητά του χωρίς πρόσθετα.
Όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες, η διασφάλιση σίγουρων και σταθερών βημάτων είναι το παν. Εξάλλου οι διεθνείς αγορές στις οποίες έχουν εδραιωθεί, όπως η Κεντρική Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στη Γερμανία και την Ολλανδία, καθώς και οι αγορές της Αμερικής και της Αυστραλίας, επιτεύχθησαν «μετά κόπων και βασάνων». Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να επεκταθεί σταθερά και σε μικρότερες αγορές, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία.
Όσον αφορά τον τρόπο διανομής των προϊόντων στην Ελλάδα, αυτός γίνεται διαδικτυακά, επιτρέποντας στους πελάτες να παραγγείλουν εύκολα μέσω της ιστοσελίδας της olive ergo ή από το ελαιοτριβεία, τα οποία είναι επισκέψιμα. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τοπικά επιλεγμένα καταστήματα, καθώς και με ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα οποία διαθέτουν τα προϊόντα τους προς αγορά.
