Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η λέσχη ΦΙΛΑΙΟΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιόλαδου στις 26 Νοεμβρίου

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ που λαμβάνει χώρα ετησίως στις 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11.00-17.00, σε συνδιοργάνωση με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Αμφιθέατρο Ι. Κυριόπουλος (Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα) έχει προγραμματιστεί ημερίδα με θέμα “ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ” κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει η βράβευση του Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κας Αντωνίας  Τριχοπούλου για την συμβολή της στην παγκόσμια ανάδειξη του ελαιολάδου & του ρόλου της Μεσογειακής διατροφής στην υγεία.

Ημερίδα Παγκόσμιας ημέρας ελαιολάδου της λέσχης ΦΙΛΑΙΟΣ στις 26 Νοεμβρίου

Ακολουθεί το πλήρες Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

10.30-11.00  Εγγραφές

11.00-11.30  Χαιρετισμοί

Προεδρείο: Γ. Ζακυνθινός – Κ. Κοτροκόης

11.30-11.50  Σκοποί, στόχοι, δράσεις της ΦΙΛΑΙΟΣ και ο θεσμός “ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”.

Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΦΙΛΑΙΟΣ

11.50-12.10  Νοθεία ελαιολάδου και δημόσια υγεία.

Κωνσταντίνος Κοτροκόης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

12.10-12.30  Το ελαιόλαδο στην υγεία των παιδιών.

Τόνια Βασιλάκου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

12.30-12.50  Ερωτήσεις – Συζήτηση

Προεδρείο:  Τ. Βασιλάκου – Ι. Κουμπούρος

12.50-13.10  Tα κρυμμένα Κειμήλια του ελαιολάδου: Πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, για την υγεία και την ευεξία.

Εμμανουήλ Μπαρμπούνης, PhD, Σύμβουλος Διοίκησης, Αστεριάδης Επιστημονικά Όργανα Α.Ε.

13.10-13.30  Όταν η χημεία συναντάται με την υγεία στο ελαιόλαδο.

Γιώργος Σειραγάκης, Χημικός M.Sc, Γενικός Διευθυντής TUV Austria Food Allergens Labs

13.30-13.50  Ερωτήσεις – Συζήτηση

13.50-14.20  Διάλειμμα

Προεδρείο:   Γ. Ζακυνθινός – Τ. Βασιλάκου

14.20-14.40   Μεσογειακή διατροφή και Βιωσιμότητα

Αντωνία Τριχοπούλου, Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Ακαδημίας Αθηνών

14.40-14.50   Τελετή βράβευσης Ακαδημαϊκού κας Αντωνίας Τριχοπούλου

14.50-15.10 Ανάπτυξη υγειο-προστατευτικών προιόντων με βάση το ελαιόλαδο.

Γιώργος Ζακυνθινός, Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας και  Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

15.10-15.30   OliveNet: Έξυπνη εφαρμογή δικτύωσης και μεταφοράς γνώσης για την υγεία με το ελαιόλαδο

Γιάννης Κουμπούρος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας και  Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

15.30-16.30   Γευσιγνωσία Ελαιολάδου

Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – Γαστροναύτης

16.30-17:00   Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Οργανωτική Επιτροπή: Τόνια Βασιλάκου, Γιώργος Ζακυνθινός, Γιάννης Κουμπούρος
Γραμματειακή Υποστήριξη: Μαρία Παππά

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Έδαφος κερδίζει μέρα με την ημέρα στο χώρο της εστίασης και της εγχώριας γαστρονομίας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα βήματα που έχει χαράξει...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.