Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από το Κολυμβάρι Χανίων στην κορυφή του κόσμου το EVOO της Terra Creta

Κρητική γη, ένας τόπος µε πλούσια ιστορία και παράδοση, έχει αναδείξει στο πέρασµα των αιώνων προϊόντα µοναδικής ποιότητας. Ένα από αυτά είναι αναµφίβολα το ελαιόλαδο.

Η Terra Creta, με έδρα την καρδιά της Κρήτης, συνεχίζει την αποστολή να διατηρήσει ζωντανή αυτή την παράδοση, παράγοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας. Φέτος η Terra Creta συστήνεται ξανά, με το επίσημο λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά, επαναπροσδιορίζοντας όσα γνωρίζαμε για το ελαιόλαδο.

Η Terra Creta διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ελαιοποιείο όπου η κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Με την εγγύηση της Ακα­δημίας Ελιάς Terra Creta και των Κρητικών παραγωγών της, η εταιρεία δεσμεύεται όχι απλά για το καλύτερο αλλά για το εξαιρε­τικό όπου με πίστη στην ελληνική γη, πα­ράγει αποκλειστικά 100% ελληνι­κό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η ελαιοποίηση γίνεται μέσα σε 12 μόνο ώρες από την παραλαβή του ελαιόκαρπου, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη διατήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Η επιλογή της Κορωνέικης ποικιλίας και η συσκευασία σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία είναι μερικές από τις πρακτικές που συμβάλλουν στην εξαιρετική ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 43 του Ελαίας Καρπός

 

Η ποιότητα του ελαιολάδου Terra Creta έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με το Grand Cru να κατακτά την πρώτη θέση ως το πιο πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας στον κόσμο για 5η συνεχή χρονιά  και την Terra Creta να αποτελεί τον πιο πολυβραβευμένο παραγωγό ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κορωνέικης ποικιλίας. Το μοναδικό γευστικό προφίλ του Grand Cru, με την πολύ χαμηλή οξύτητα και τις αρμονικές νότες φρέσκων πράσινων αμυγδάλων, λουλουδιών και εσπεριδοειδών,  του οποίου η γεύση συμπληρώνεται από πράσινο πιπέρι, αγκινάρα και βότανα, το καθιστά ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καινοτόμου προσέγγισης της Terra Creta στην καλλιέργεια και παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε τενεκέδες έχει ήδη μπει το πρώτο λάδι του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο από την έκθεση δοκιμών χημικής ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται...

REPORTS

Τον δρόμο προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια προς τις υπηρεσίες της ΕΕ παίρνει ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό της...

REPORTS

Η ισπανική εταιρεία La Española δίνει μια μεσογειακή πινελιά στο γνωστό σε όλους μας γουκαμόλε με το Olimole, ένα καινοτόμο προϊόν που παρασκευάζεται από...

REPORTS

Το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως που εμφιαλώνεται σε χάρτινη φιάλη έκανε το ντεμπούτο του στην στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, SIAL 2024, στο Παρίσι,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...