Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από την Κριτσά Λασιθίου και με γνώμονα την ποιότητα γεννήθηκε το EVOO «Σκουτάρι»

Έναν από τους καλύτερους περιέκτες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί ο κυλινδρικός χαρτονένιος ασκός, η καινοτόμα συσκευασία των 3 λίτρων που έφεραν στην αγορά οι δημιουργοί του Skoutari Olive Oil.

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου πραγματοποιούν η Μαρία Σγουρού και ο Ανάργυρος Βάρδας αναλαμβάνοντας τους οικογενειακούς ελαιώνες στην Κριτσά Λασιθίου και βάζοντας στόχο να παράξουν ένα ελαιόλαδο που θα ξεχώριζε όχι μόνο για τη γεύση και τα αρώματά του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Έτσι, το 2020 γεννήθηκε το «Σκουτάρι» από Κορωνέικη ποικιλία. Ένα βιολογικό EVOO, πρώιμης συγκομιδής, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Παράγεται στο σύγχρονο ελαιουργείο της οικογένειας Κοκολάκη, που υποστηρίζει με ζήλο την προσπάθεια των παραγωγών αναβαθμίζοντας συνεχώς τον εξοπλισμό του, σε συνεργασία με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης και την Oliverse που είναι υπεύθυνοι για τον αυστηρό έλεγχο ποιότητας, αποκλειστικά από τους επισκέψιμους ελαιώνες της οικογένειας Βάρδα. Διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα, σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τη διεθνή αγορά, έχοντας στο σύντομο αυτό διάστημα αποσπάσει πολλαπλές διακρίσεις από καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 43 του Ελαίας Καρπός

 

Φυσικά επειδή το ταξίδι στο ελαιόλαδο δεν τελειώνει ποτέ, οι ανήσυχοι δημιουργοί στην προσπάθειά τους να διασώσουν και να διαδώσουν μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες ελιάς, τη Χονδρολιά Κρήτης ή Θρουμπολιά, που τείνει να εξαφανιστεί στο νησί, λάνσαραν στις αρχές του 2024 το νέο μωβ «Skoutari», από Χονδρολιά, το οποίο διατίθεται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και μόνο στη συσκευασία των 60ml, ενώ μέσα στη χρονιά παρουσίασαν τον καινοτόμο κυλινδρικό ασκό των 3 λίτρων, ο οποίος εκτός από το ότι προφυλάσσει από το ηλιακό φως,  δεν επιτρέπει την είσοδο του  αέρα,  καθώς αδειάζει σταδιακά, εξασφαλίζοντας μακροβιότητα για το προϊόν, αφού δεν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε τενεκέδες έχει ήδη μπει το πρώτο λάδι του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο από την έκθεση δοκιμών χημικής ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται...

REPORTS

Τον δρόμο προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια προς τις υπηρεσίες της ΕΕ παίρνει ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό της...

REPORTS

Η ισπανική εταιρεία La Española δίνει μια μεσογειακή πινελιά στο γνωστό σε όλους μας γουκαμόλε με το Olimole, ένα καινοτόμο προϊόν που παρασκευάζεται από...

REPORTS

Το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως που εμφιαλώνεται σε χάρτινη φιάλη έκανε το ντεμπούτο του στην στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, SIAL 2024, στο Παρίσι,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...