Kρατώντας την ισορροπία ανάμεσα σε φρουτώδες, πικρό και πικάντικο, με άρωμα από φύλλα ντομάτας, φρεσκοκομμένο χορτάρι, φύλλα ελιάς, βότανα και ξηρούς καρπούς, το EVOO Mesimeri αποτελεί την προσπάθεια των δημιουργών του να αναδειχθεί ο τόπος τους. Εμπνευστές του εγχειρήματος ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Αγγελική Μαρκοπούλου, που καλλιέργησαν τα οικογενειακά κτήματα με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων ή φυτοπροστατευτικών.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Ελαίας Καρπός
Ένας γιος αγρότη, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, και μια Χημικός Μηχανικός, διευθυντικό στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας παγκόσμιου βεληνεκούς, το 2021 ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν το όνειρό τους. Να καλλιεργήσουν τα οικογενειακά κτήματα και να εμφιαλώσουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του τόπου τους. Ο καρπός συλλέγεται με προσοχή, αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με σύστημα αζώτου και εμφιαλώνεται σε σκούρο μπουκάλι, ώστε τα θρεπτικά και οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά να μένουν αναλλοίωτα.