Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς “krinos” και θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουνίου 2021

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σημαντικοί επιχειρηματίες αλλά και ακαδημαϊκοί από εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα όλου του κόσμου. Τους νέους μηχανισμούς μέσω των οποίων το ελαιόλαδο προάγει την υγεία, θα προσδιορίσει ο καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Μινεσότα των ΗΠΑ, dr.Doug Mashek, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής της δεύτερης μέρας των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ελιάς “Krinos” και επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση”, Perrotis College, Δρ.Αθανάσιος Γκέρτσης, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο: «Λίπανση, φυτοπροστασία, παραγωγικά συστήματα».

Η προϊσταμένη του τμήματος Χημικών Αναλύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χημικός, Δρ.Αλίκη Γαλή θα παρουσιάσει τον Κανονισμό 2568/91, ο οποίος αναφέρεται στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου. Η ελαιογαστρονομία και ο ελαιοτουρισμός, είναι το αντικείμενο της εισήγησης του αν.καθηγητή, τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, αντιπροέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας και στέλεχος του Perrotis College, Δρ.Γιώργου Μπόσκου, ενώ ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα AFQ πιστοποίησης στα γεωργικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και της ελιάς. Στις αλήθειες και τις προκλήσεις τις διατροφικές αξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα αναφερθεί η καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού πανεπιστήμιου Αθηνών, Μαρία Καψοκεφάλου.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας (έδρα Susan Dwight Bliss) και διευθυντής του τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου YALE, Βασίλης Βασιλείου θα αναφερθεί στις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο της ελιάς, ενώ ο διευθυντής Βιοφυτοφαρμάκων του τμήματος Βιολογίας Φυτών του πανεπιστήμιου Rutgers, Dr.Michael Braverman, θα αναπτύξει τα δεδομένα υπολειματικότητας φυτοφαρμάκων σε ότι αφορά τις εξαγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου

Η παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή.

Χορηγός επικοινωνίας μεταξύ αλλων είναι η Agrenda και το Agronews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.