Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο Seven Olea

Το βιολογικό ελαιόλαδο Seven Olea έχει λάβει μια σπουδαία βράβευση από το WOCH (Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία), η οποία είναι το επιστέγασμα του σεβασμού που δείχνουν προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον οι συντελεστές παραγωγής του.

Συγκεκριμένα, το διακριθέν ελαιόλαδο του Μάνου Κοκκινέλη, το οποίο είναι Κορωνέικης ποικιλίας και προέρχεται από συγκομιδή του περασμένου Νοεμβρίου, έχει κατακτήσει το χρυσό βραβείο στον ισχυρισμό υγείας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φαινόλες όπως η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη. Ενδεικτικό είναι ότι περιέχει πενταπλάσια ποσότητα των εν λόγω ευεργετικών ουσιών από το μίνιμουμ όριο που θέτει ο σχετικός Κοινοτικός Νόμος 432/2012, κάτι το οποίο σημαίνει ότι διαθέτει ισχυρές  αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Όπως φαίνεται και από την σχετική ανάλυση του ελαιολάδου που παρατίθεται παρακάτω, η ένδειξη D1 (που αποτελεί ένα δείκτη-άθροισμα ελαιασίνης και ελαιοκανθάλης) είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ επιπλέον το προϊόν είναι πλούσιο και σε αλλα πολυφαινολικά συστατικά, όπως η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη, η ελευρωπαϊνη και η λιγκστροσίδη.

Η βράβευση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου Seven Olea αποτελεί μια δίκαιη ανταμοιβή για τον κόπο και το μεράκι του παραγωγού του, και αποτελεί μία ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση της αξίας των ελληνικών ελαιολάδων, τα οποία φημίζονται διεθνώς για την ποιότητά τους και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με μια υγιεινή κουζίνα, όπως η μεσογειακή.

Παρατίθεται ακολούθως η σχετική ανακοίνωση της βράβευσης από τον παραγωγό του Seven Olea:

 

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, κατόπιν αναλύσεως παραγωγής 2021-2022 από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία, ανακοινώνεται ότι το ελαιόλαδο Seven Olea απέσπασε το χρυσό βραβείο στον ισχυρισμό υγείας ξεπερνώντας στο σύνολο των πολυφαινολών τα 1000 mg/kgr. Αυτό σημαίνει ότι η ημερήσια κατανάλωση 20 γραμμαρίων ελαιολάδου περιέχουν 23,68 mg ευεργετικών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή 5 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα από το ελάχιστο όριο των 5 mg, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ 432/2012.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας έχοντας ως γνώμονα την υγεία των δέντρων, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες μας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας!

 

Ο παραγωγός του βιολογικού ελαιολάδου Seven Olea.  

Μάνος Κοκκινέλης”.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.