Σε ένα ύψωµα που κοιτάζει το Λιβυκό πέλαγος σε µικρή απόσταση από τα Χανιά, βρίσκονται τα 2.200 δέντρα ποικιλίας Τσουνάτη που κληρονόµησε ο Ευτύχης Ανδρουλάκης, ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας ελαιόλαδου ΡΑΜΑΚΟ. Μαζί µε τον Μιχάλη Μάρακα, ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου που συμπληρώνει την κάθετη µονάδα της εταιρείας, έχουν αναλάβει να αναδείξουν τη µοναδική ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγουν οι αιωνόβιες ελιές µε λύσεις που προέρχονται από πλήθος αυτοσχέδιων δοκιµών και ασυνήθιστων επιλογών. Παράλληλα ο ελαιώνας της εταιρείας συµπληρώνεται από περίπου 10.000 δέντρα Κορωνέικα που ανήκουν στον Μιχάλη Μάρακα, τα οποία βρίσκονται στο Μάλεµε έξω από τα Χανιά.
Πολύ υψηλές φαινόλες
Το ελαιόλαδο ΡΑΜΑΚΟ χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλές φαινόλες ενώ κυκλοφορεί σε δύο τύπους, µονοποικιλιακό από 100% Τσουνάτη και blend µε 60% Τσουνάτη και 40% Κορωνέικη. Nα σημειωθεί ότι και οι δύο ετικέτες ότι έχουν αποσπάσει ήδη περισσότερα από 100 -30 µόνο για το 2021- διεθνή βραβεία ποιότητας, γεύσης αλλά και υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων, καθώς το PAMAKO αποτελεί ένα από τα πρώτα ελαιόλαδα µε ισχυρισµό υγείας στην ετικέτα. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο παγκοσµίως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που έχει πιστοποιηθεί ως συµπλήρωµα διατροφής ήδη σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες µε τελευταία κατάκτηση την αγορά της Γαλλίας, όπου σύντοµα θα πωλείται στα φαρµακεία µε συνταγογραφηση, όπως συµβαίνει ήδη στο Βέλγιο, όπου ξεκίνησαν όλα πριν από επτά χρόνια. Όπως µάλιστα αναφέρει ο Ευτύχης Ανδρουλάκης µε αυτό τον τρόπο η Τσουνάτη µπαίνει στο χάρτη των καλύτερων οργανοληπτικά ποικιλιών του κόσµου.