Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια πολυβραβευμένη οικογενειακή επιχείρηση από τον Νομό Ηλείας

Με βάση πάντα την Ηλεία, η Mediterre επεκτείνεται και στην Λακωνία.

Η Mediterre Eurofood είναι ίσως η πιο βραβευµένη ελληνική εταιρεία στο χώρο του ελαιολάδου, έχοντας στο ενεργητικό της συνολικά 250 βραβεία σε παγκόσµιους διαγωνισµούς µέσα στην τελευταία πενταετία, ενώ µόνο για το έτος 2021 πρόσθεσε στη συλλογή της 95 βραβεία εκ των οποίων 63 ήταν χρυσά και 15 Best in Class και Best of Greece. Οι διακρίσεις της αποδεικνύουν την άριστη δουλειά που γίνεται από την οµάδα της εταιρείας και τη συνεργασία της µε άρτια καταρτισµένους επιστήµονες στο χώρο του ελαιολάδου µε στόχο την επίτευξη της τελειότητας.

Το ανταγωνιστικό της πλεονέκτηµα έγκειται στο γεγονός ότι είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που παράγει ελαιόλαδο στο ανώτατο επίπεδο ποιότητας σε µεγάλες ποσότητες. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί µεγάλες, αλλά και µικρότερες εταιρείες του κλάδου για τα βραβευµένα προϊόντα τους.

Κίνητρο η ποικιλία της Αθηνοελιάς

Η οικογένεια της Mediterre µεγαλώνει αφού κάτω από την οµπρέλα της µπαίνει το ελαιοτριβείο της οικογένειας Παπούλη στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων της Νεάπολης Λακωνίας. Η οικογένεια Παπούλη δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ελαιολάδου από το 1949. Η εµπειρία και η γνώση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν δηµιουργήσει ένα κλίµα εµπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας µε τους παραγωγούς της περιοχής. Το προφίλ αυτής της οικογένειας σε συνδυασµό µε το µικρόκλιµα της περιοχής και τη σχεδόν αποκλειστική καλλιέργεια της ποικιλίας Αθηνοελιάς έδωσε το κίνητρο στη Mediterre ώστε να εστιάσει και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας όπως αναφέρει ο διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι η προοπτική να δηµιουργηθούν οι κατάλληλες υποδοµές που σε συνδυασµό µε την υψηλή τεχνογνωσία της Mediterre θα ανεβάσουν ακόµα πιο ψηλά την ποιότητα του ήδη φηµισµένου βατικιώτικου ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

REPORTS

Λύσεις ενσωμάτωσης σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και εργαλείων ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια προσφέρει η συνεργασία των παραγωγών με τη μορφή συλλογικών σχημάτων, σε μια περίοδο μάλιστα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...