Η Mediterre Eurofood είναι ίσως η πιο βραβευµένη ελληνική εταιρεία στο χώρο του ελαιολάδου, έχοντας στο ενεργητικό της συνολικά 250 βραβεία σε παγκόσµιους διαγωνισµούς µέσα στην τελευταία πενταετία, ενώ µόνο για το έτος 2021 πρόσθεσε στη συλλογή της 95 βραβεία εκ των οποίων 63 ήταν χρυσά και 15 Best in Class και Best of Greece. Οι διακρίσεις της αποδεικνύουν την άριστη δουλειά που γίνεται από την οµάδα της εταιρείας και τη συνεργασία της µε άρτια καταρτισµένους επιστήµονες στο χώρο του ελαιολάδου µε στόχο την επίτευξη της τελειότητας.
Το ανταγωνιστικό της πλεονέκτηµα έγκειται στο γεγονός ότι είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που παράγει ελαιόλαδο στο ανώτατο επίπεδο ποιότητας σε µεγάλες ποσότητες. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί µεγάλες, αλλά και µικρότερες εταιρείες του κλάδου για τα βραβευµένα προϊόντα τους.
Κίνητρο η ποικιλία της Αθηνοελιάς
Η οικογένεια της Mediterre µεγαλώνει αφού κάτω από την οµπρέλα της µπαίνει το ελαιοτριβείο της οικογένειας Παπούλη στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων της Νεάπολης Λακωνίας. Η οικογένεια Παπούλη δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ελαιολάδου από το 1949. Η εµπειρία και η γνώση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν δηµιουργήσει ένα κλίµα εµπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας µε τους παραγωγούς της περιοχής. Το προφίλ αυτής της οικογένειας σε συνδυασµό µε το µικρόκλιµα της περιοχής και τη σχεδόν αποκλειστική καλλιέργεια της ποικιλίας Αθηνοελιάς έδωσε το κίνητρο στη Mediterre ώστε να εστιάσει και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.
Σκοπός αυτής της συνεργασίας όπως αναφέρει ο διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι η προοπτική να δηµιουργηθούν οι κατάλληλες υποδοµές που σε συνδυασµό µε την υψηλή τεχνογνωσία της Mediterre θα ανεβάσουν ακόµα πιο ψηλά την ποιότητα του ήδη φηµισµένου βατικιώτικου ελαιολάδου.