Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η εμπειρία των «παλιών» με το όραμα των «νέων» απογειώνει τα blends στο ελαιόλαδο

Μια σχέση που κρατά πάνω από 150 χρόνια είναι αυτή των Μεσογειακών Ελαιώνων µε το ελαιόλαδο. Η αρχή της βρίσκεται πίσω στα 1870 και στο πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειας στην καρδιά του χωριού της Παιανίας.

Γενεά τη γενεά, η οικογένεια Πρίφτη ένωσε την εµπειρία των παλαιότερων µε το όραµα των νέων µε απόλυτη σταθερά την αγάπη για το ελαιόδεντρο και τον πολύτιµο καρπό του.

Ξεφυλλίστε και διαβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος The Top 50 Ελαιάς Καρπός

Το 1971 ο πατέρας Νικόλαος Πρίφτης ήταν εκείνος που τόλµησε να µεταφέρει το οικογενειακό ελαιοτριβείο από το αστικό κέντρο στη βιοµηχανική περιοχή  της Παιανίας, σηµατοδοτώντας µε αυτή την κίνηση την υλοποίηση ενός οράµατος που συνεχίζεται έως σήµερα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η οικογένεια µε σεβασµό σε ό,τι παρέλαβε και  συνέπεια σε ό,τι προσδοκούσε, συνεχίζει, έχοντας στα χέρια της µια µονάδα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στην τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Μετά από τέσσερις ολοκληρωτικούς εκσυγχρονισµούς  κτιριακών εγκαταστάσεων και µηχανολογικού εξοπλισµού, σύµφωνους µε την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, η εταιρεία είναι σε θέση να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα του προϊόντος.

Μονοποικιλιακά ελαιόλαδα και blends

Η γη των Μεσογείων φιλοξενεί στα χώµατά της την σπάνια ελληνική ποικιλία Κλωνάρα, η καλλιέργεια της οποίας αποτελεί για τους Μεσογειακούς Ελαιώνες τη σύνδεσή τους µε την ιστορία του τόπου. Aναλυτικά προσφέρονται οι εξής ετικέτες:

■Συµβατικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο µε την εµπορική ονοµασία «ΜΕΣΗ ΓΑΙΑ». Είναι ένα χαρµάνι δύο ποικιλιών: Κορωνέικης και Κλωνάρα.

■Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο µε την εµπορική ονοµασία «ΜΕΣΗ ΓΑΙΑ». Κορωνέικης ποικιλίας.

■Μια σειρά από τέσσερα µονοποικιλιακά EVOO µε την εµπορική ονοµασία «Verus Hellenic Premium Monovarietal», από τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλλαδας, µε πολύ χαµηλές οξύτητες και πλούσια αρώµατα. Προσφέρονται σε περιορισµένες ποσότητες (περίπου 2.000lit /ποικιλία).

Κλωνάρα, Μαρώνειας, Μανάκι και Κορωνέικη

Οι ποικιλίες που χρησιµοποιούνται είναι (i) Κλωνάρα, η ιδιαίτερη ποικιλία της Μεσογειακής γης. (ii) Μαρώνειας, η φηµισµένη ποικιλία του Έβρου, µε τα πολύ έντονα φρουτώδη αρώµατα. (iii) Μανάκι, η γνωστή και σταθερή αξία της Αργολικής γης, µε την ιδιαίτερη γεύση. (iv) Κορωνέικη. Πρόκειται για ένα µοναδικής γεύσης  χαρµάνι επιλεγµένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, αυτής της ποικιλίας, από τις περιοχές Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αττικής.Ένας διατροφικός θησαυρός

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας: «Με βαθιά γνώση και πολύχρονη εµπειρία στο ελαιόδεντρο και τους καρπούς του, η εταιρεία µας Μεσογειακοί Ελαιώνες δεν φιλοδοξεί απλά να προσφέρει ένα  προϊόν στον καταναλωτή, αλλά µε κάθε συσκευασία να µεταδώσει την αγάπη της για το ελαιόλαδο και την ευγνωµοσύνη γι’αυτόν τον διατροφικό θησαυρό που αιώνες τώρα προσφέρει η ελληνική γη σε όλους µας».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ, η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισµών της Επιδαύρου Λιµηράς Λακωνίας, µε τη σύγχρονη µονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου στη Συκέα Λακωνίας του...

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

SPECIALS

Κατείχαν την παραδοσιακή γνώση της ελαιοκαλλιέργειας κι αποφάσισαν να την «παντρέψουν» µε την αιχµή της σύγχρονης τεχνολογίας. Στόχος τους να µετασχηµατίσουν ψηφιακά τον ελαιώνα...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το φάκελο για την αναγνώριση του κρητικού ελαιολάδου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με την επίσημη δημοσίευση του στην εφημερίδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...