Συγκεκριμένα το βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΑΝΟΠΑΙΑ ΓΗ – TERRA ANOPAEA», μια δημιουργική μίξη των ποικιλιών Μανάκι και Κορωνέϊκη απέσπασε ασημένιο μετάλλιο, ενώ το βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ – SACRUM DONUM», ένα μονοποικιλιακό από ελαιόδεντρα ποικιλίας Μανάκι απέσπασε χάλκινο μετάλλιο.
Για το 2021, οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ξεπέρασαν τα 650 συμμετέχοντα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και από 25 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Γαλλία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Η.Π.Α, Αργεντινή, Τουρκία, Ισραήλ κλπ., γεγονός που κατατάσσει το διαγωνισμό σε έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, τα βραβευμένα ελαιόλαδα (όπως και τα βραβευμένα ελαιόλαδα από άλλους μεγάλους διαγωνισμούς ποιότητας ελαιόλαδου) απαρτίζουν την ελίτ του χώρου.
Σημειώνεται ότι, το «ΑΝΟΠΑΙΑ ΓΗ – TERRA ANOPAEA» έχει χρώμα απαλό πράσινο. Είναι πικάντικο και διακριτικά πικρό και αποτελεί ένα ακόμη γαστρονομικό εργαλείο για αυτούς που θέλουν να προσθέσουν επιπλέον πικάντικα στοιχεία στις γαστρονομικές τους συνθέσεις.
Από την άλλη, το «ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ-SACRUM DONUM» έχει χρώμα χρυσοπράσινο. Είναι διακριτικά πικάντικο αλλά όχι πικρό. Είναι ένα γλυκό ελαιόλαδο, που δεν δυναστεύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πιάτου στο οποίο προστίθεται. Και τα δύο ελαιόλαδα είναι έντονα φρουτώδη και αρωματικά, με τα αρώματα του φρεσκοκομμένου χόρτου και των πράσινων καρπών (τομάτας, μήλου, αγκινάρας) να κυριαρχούν, ενώ αναγνωρίζονται γευστικές νότες αποξηραμένων φρούτων και λουλουδιών εσπεριδοειδών.